1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çorum’da Sinek Alarmı
Cizre'de Polis Kontrol Noktasına Bombalı Saldırı

Cizre'de Polis Kontrol Noktasına Bombalı Saldırı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde emniyet müdürlüğüne bomba yüklü bir kamyonla saldırı düzenlendi.

A+A-

Şırnak’ın Cizre ilçesinde emniyet müdürlüğüne bomba yüklü bir kamyonla saldırı düzenlendi. Ölü sayısı 11, yaralı sayısı da 78 olarak açıklandı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde emniyet müdürlüğüne bomba yüklü bir kamyonla saldırı düzenlendi.

Anadolu Ajansı valilik kaynaklarına dayanarak ‘ilk belirlemelere göre sekiz polisin şehit olduğunu, 45 kişinin de yaralandığını’ duyurdu.

Reuters’a konuşan hastane kaynakları ise ölü sayısını dokuz, yaralı sayısını 64 olarak verdi. Aynı kaynaklar daha önce bir polisin hayatını kaybettiğini, 25 de yaralı bulunduğunu aktarmıştı.

Sağlık bakanlığı patlamaya karşılık Cizre’ye 12 ambulans ve iki helikopter gönderildiğini, Şırnak genelindeki sağlık personelinin acil göreve çağrıldığını, çevre illerdeki hastanelerin de teyakkuza geçirildiğini duyurdu.

RTÜK, başbakanlığın yazısı üzerine saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Bina enkaza döndü

İHA’nın haberine göre bombalı araç saat 06:40 sıralarında, emniyet müdürlüğünün girişindeki polis noktasında infilak ettirildi. Patlama sonucunda emniyet müdürlüğü binası kullanılamaz hale geldi. Haberde çok sayıda yaralı olduğu ve patlama noktasına ambulansların sevk edildiği belirtildi.

cizre-001.jpg

DHA’nın haberine göre kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı.

Anadolu Ajansı’nın haberinde saldırıda kullanılan aracın bir kamyon olduğu da belirtildi.

cizre-002.jpg

Bina Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerinde bulunuyor.

cizre.jpg

Emniyet güçlerin ilçeye tüm giriş ve çıkışları kapattı, geniş çaplı operasyon başlattı.

...Güncelleniyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.