1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’taki 'Silahlı Kavga'dan Kötü Haber
Çıldır Gölü’nde Kış Şöleni

Çıldır Gölü’nde Kış Şöleni

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde düzenlenen Çıldır Kristal Göl 5’inci Uluslararası Kış Şöleni bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Kars ve Ardahan sınırları içerisinde bulunan Çıldır Gölü'nde düzenlenen "Çıldır Kristal Göl 5’inci Uluslararası Kış Şöleni" bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (TGSDF), Çıldır Belediyesi ve Çıldır Kaymakamlığı tarafından buz tutmuş Çıldır Gölü üzerinde düzenlenen festivale yerli ve yabancı turistler ile çevre illerden vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

50 santimetre buz üzerinde düzenlenen şölende atlı kızak, rahvan at yarışları, gökbörü, atlı okçuluk yarışı, cirit, buz pateni, kayak yarışları ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Renkli görüntülerin sahne olduğu yarışlarda rakipler birinci gelebilmek için kıyasıya yarıştı.

Buz Tutan Gölün Üzerinde Nikah Kıydılar

Festivalde ayrıca Özgür Koçak ve Hilal Yaycı çifti için nikah merasimi düzenlendi. Çiftin nikah şahitliğini Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ve AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay yaptı.

Festival sonrası çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Etkinliklere Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Mehmet Biber, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.