Çiftçilerin Hasat Mesaisi Başladı

Çiftçilerin Hasat Mesaisi Başladı

Kars’ta çiftçilerin, ot biçme ve patoz mesaisi başladı.

A+A-

Kars’ta çiftçilerin, ot biçme ve patoz mesaisi başladı. Otlarını biçen çiftçiler tarlada bir taraftan otlarını balya yaparken, diğer taraftan da patozlama işlemlerini yürütüyor.

Tarlalarda biçilen otları patoz etmek için sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan çiftçiler, akşam saatlerine kadar çalışmalarını sürdürüyor. Sıcak havaya aldırış etmeden güneş altında hayvanların kışlık hazırlığını yapan çiftçiler, otları zamanında patozlayarak samana çevirmek zorunda olduklarını belirttiler.

Biçilen otların patozlamaya hazır hale geldiğini belirten çiftçilerden zamanında patozlanmayan otun hayvanlara fayda sağlamayacağını kaydettiler.

Çiftçiler, “Köyde geçimimizi hayvancılıkla sağladığımız için hayvanlarımıza kışlık yem hazırlamak adına yaklaşık bir hafta önce başladığımız otları patoz ediyoruz. Son günlerde artan sıcak havalara rağmen işlerimiz çok zor. Her ne kadar zorluk yaşasak da hayvanlarımıza kış için kışlık yem stoku yapmak zorundayız. Çünkü kışın saman fiyatları yükseliyor. Aksi halde kışın hayvanlarımıza yem bulmak zor olacak” dedi.

Kars’ta yaklaşık 10 gündür başlayan ot biçimi hemen bütün köy ve ilçelerde devam ediyor. Çiftçiler, havalar bozmadan arazilerde mahsullerini toplamayı hedefliyor. Bir taraftan ot biçen çitçiler, diğer taraftan da biçtikleri otları balya yaparak, yükledikleri traktörlerle köylerinin yolunu tutuyor.

Çiftçilerin Hasat Mesaisi Başladı

Çiftçilerin Hasat Mesaisi Başladı

Çiftçilerin Hasat Mesaisi Başladı

Çiftçilerin Hasat Mesaisi Başladı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.