CHP’nin 36'ncı Olağan Kurultayı

CHP’nin 36'ncı Olağan Kurultayı

CHP’nin 36. Olağan Kurultayında genel başkanlık için Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

A+A-

CHP’nin 36. Olağan Kurultayında genel başkanlık için Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

CHP’de 36. Olağan Kurultayında genel başkan adayları belli oldu. Daha önce adaylıklarını açıklayan Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu delegelerin yüzde 10’undan imza toplayamadıkları için aday olamadılar. Genel başkanlık yarışı Kılıçdaroğlu ve İnce arasında yapılacak.

Haberin uzantısı

Kılıçdaroğlu, Yeniden Chp Genel Başkanı Seçildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin 36.Olağan Kurultayı’nda 790 oy alarak yeniden genel başkan oldu.

CHP’nin 36. Olağan Kurultayında delegelerin genel başkan seçimi için oy kullanımı sona erdi. Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce’nin genel başkanlık için yarıştığı kurultayda bin 253 delege oy kullandı. Oyların sayımının ardından Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 1266 delegeden 1253’nün oy kullandığını, bunlardan bin 237’sinin geçerli, 16 oyun geçersiz sayıldığını kaydetti. Büyükerşen, Kılıçdaroğlu’nun 790 oy, Muharrem İnce’nin ise 447 oy aldığını açıkladı.

Genel başkanlığını tazeleyen Kılıçdaroğlu, bir teşekkür konuşması yaptı. Kılıçdaroğlu, "Üstlendiğim görev sıradan bir görev değildir. Üstlendiğim görev çok önemlidir. Bu ülkenin her ferdinin hakkını hukukunu ve adaletini sağlamak için her türlü mücadeleyi yapacağıma sizlere söz veriyorum. Bugün yaşadığımız ortamda CHP’ye genel başkanlık yapmanın sıradan bir olay olmadığını gayet iyi biliyorum. Birilerinin uykusunun kaçacağını da biliyorum. Ama biz haklı davamızı Türkiye davamızı sonuna kadar götüreceğiz. Her zaman söyledim yine ifade ediyorum adaleti, demokrasiyi, hukuku birlikte savunacağız. Birlikte yaşamayı savunacağız. Bizimle aynı dünya görüşünü paylaşmayan insanlarla kucaklaşacağız. Türkiye’yi yeniden çağdaş uygarlığa taşımak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu bizim namus borcumuzdur" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele vereceğiz. Bizim mücadelemiz 80 milyonun geleceği mücadelesidir. Türkiye’nin geleceği mücadelesidir. Demokrasiyi yüceltmek zorundayız. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak zorundayız. Bu bizim temel görevimiz ve bu millete borcumuzdur. Bu borcumuzu eda edeceğiz. İnsanlar kaygıyla Türkiye’nin bekasından, geleceğinden söz ediyorlar. Şu soruyu hep birlikte sormak zorundayız, 15 yılda Türkiye’yi bir beka sorunuyla kimler karşı karşıya getirdi. İktidardakilerin bunun hesabını vermesi lazım. Biz kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Huzuru vatanın bütün topraklarına yayacağız. Bereketli topraklar üzerinde yoksulluk olmayacak. Huzurun garantisini teminatını veriyorum sizlere."

Bu akşam 7 şehit olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Kahraman askerlerimiz Mehmetçiklerimiz bayrağımız için vatanımız için mücadele eden Mehmetçiklerimiz o askerlere minnet borçluyuz. Şehitlerimize şükran borçluyuz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Ailelerine ve bütün milletimize başsağlığı diliyoruz. Onların mücadelesi Türkiye mücadelesidir. Gelecek mücadelesidir. Biz evimizde rahat uyuyalım diye kendi hayatlarını feda etme mücadelesidir. Onlar bizim onurumuz gururumuzdur. Her zaman ve her ortamda şehitlerin bu topraklar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Biz bu toprakları şehitlerin kanıyla suladık. Biz mücadelenin ne olduğunu, Kuvayi Milliyenin ne olduğunu da biliriz. Birlikte mücadele edeceğiz. Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak Türkiye’yi beka sorunundan kurtarmanın yolu bizim devletimize ve ülkemize sahip çıkmamızdan geçiyor. Hepimizin çok büyük sorumlulukları var. Gideceğiz bunların hepsini anlatacağız" ifadelerini kullandı.

Daha düne kadar PKK sorunu olduğunu şimdi, PKK, YPG, PYD, IŞİD sorunu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bütün terör örgütlerine hem kaynaklık eden hem bedel ödeyen bir ülke haline geldik. Bunun sorumluluğu ağırdır. Bunun hesabını hep beraber soracağız. Bütün komşularımızla huzur içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

70 yıllık tuğla ayaklar altında kaldı

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu’na 70 yıl önce üzerine CHP yazılmış bir tuğla hediye edildi. Kılıçdaroğlu parti genel merkezinde bunu sergileyeceklerini kaydetti. Öte yandan hediye tuğlanın Kılıçdaroğlu’na verilmeden önce Divan Başkanlığının bulunduğu platformun altında bulunduğu görüldü.

CHP Parti Meclisi üyeleri belli oldu.

CHP kurultayı sona erdi. Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belli olduktan sonra Parti Meclisi üyeleri açıklandı.

Parti Meclisi üyeleri şu isimlerden oluştu:

“Gamze İlgezdi, Sera Kadıgil, Yavuz Karan, Yıldırım Kaya, Haluk Koç, Bülent Kuşoğlu, Hakkı Süha Okay, Faik Öztrak, Ali Öztunç, Gamze Pamuk Ateşli, Oğuz Kaan Salıcı, Orhan Sarıbal, Selin Sayek Böke, Yaşar Seyman, Gamze Taşcıer, Ayça Taşkent, Bülent Ecevit Tatlıdil, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Seyit Torun, Pınar Uzun, Öztürk Yılmaz, Gökan Zeybek, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Haydar Akar, Gülizar Biçer Karaca, Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak, Emre Çam, Mehmet Ali Çelebi, Ünal Çeviköz, M.Gül Çiftçi, Semra Dinçer, Emine Gülizar Emecan, Sevda Erdan Kılıç, Aykut Erdoğdu, Muharrem Erkek, Ali Haydar Hakverdi, Akif Hamzaçebi, Turan Hançerli, Müslüm Sarı, Haluk Pekşen, Gökhan Günaydın, Tuncay Özkan, Necati Yılmaz, Gaye Usluer, Ali Şeker, Erdal Aksünger,Eren Erdem, Gülçin Timur ve Zilhan Cihaner.”

Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu üyeleri şöyle sıralandı:

“Lale Karabıyık, Zeki Kılıçaslan, Sibel Özdemir, Burhan Şenatalar, Yüksel Taşkın, Fethi Açıkel, Ayşe Eser Danışoğlu ve Yunus Emre.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.