1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Merkezin Tüm Adayları
CHP'li Vekillerin 'Hayır' Çalışmaları

CHP'li Vekillerin 'Hayır' Çalışmaları

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Kars Eski Milletvekili Selami Yiğit, ‘Hayır’ çalışmaları için Kars'a geldiler.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Kars Eski Milletvekili Selami Yiğit ile birlikte, Kars’ta referandum için ‘Hayır’ kampanyası yürüttü.

Tacettin Durmuş'un haberine göre, Seçim otobüsü ile cadde ve sokaklarda vatandaşları selamlayan Erdoğdu ve Yiğit, CHP İl Binası önünde İl Başkanı Mustafa Aras, Merkez ilçe başkanı Onur Uludaşdemir ve kalabalık gurup tarafından karşılandı.

CHP Eski Kars Milletvekili Selami Yiğit selamlama konuşması yaparak, hiçbir kimsenin üst aklına ihtiyaçları olmadığının altını çizerek; Kars'ta olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Parti binası önünde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu: “Hepimiz Karslıyız, bu memleketin çocuklarıyız. Bizler birbirimize kem gözle bakacak değiliz. Karslı kime oy verirse versin, kökenimiz ne olursa olsun, herkes benim kardeşimdim, akrabam ve hemşerimdir. Biz Kars’ta nasıl dostça, kardeşçe ve barış içerisinde, birlik içerisinde yaşadığımızı yüzyıllardır her kese gösteriyoruz. Bundan sonra da böyle olmalıdır. Bizde kimseye kem gözle bakılmayacak, ayrımcılık yapılmayacak. Biz Kars’ta yaşadığımız dostluk, kardeşlik ve birlikteliği bütün Türkiye’ye örnek göstereceğiz.”dedi.

Erdoğdu: “Getirmek istedikleri bu anayasa ne diyor. Mustafa Kemal’in hediye ettiği yurttaşlığı kurulunuzda değiştirimisiniz. Kesinlikle değiştirmeyiz. Kimseye kul köle olmayız, bu ülkenin özgür insanlarıyız ve özgür olarak ta yaşamaya devem edeceğiz. Biz bu memleketin Hayır’lı insanları şu anda kendimizi kurtarmıyoruz. Biz CHP olarak zaten bu ülkede muhalifiz. Biz son 15 yılda hiçbir şey görmedik ki. Biz sadece, baskı ve eleştiri görüyoruz. Çocuklarımız işe alınmıyor. Ama diyoruz ki ‘siz böyle yaparsanız, siz bu anayasayı milletin önüne koyarsanız, tüm yetkileri bir tek makama verirseniz bu göreceğiniz son seçimdir.’ Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermiş bütün hemşerilerimden şunu rica ediyorum. Bakın ne güzel Kars’a biz geliyoruz, AK Parti ve MHP geliyor. Ama ne yazık HDP gelemiyor. Her kes sizleri ikna etmeye çalışıyor ve gönlünüzü almaya çalışıyor. Neden çünkü bir demokrasi var. Size ihtiyacımız var. Çünkü siz yurttaşsınız. Oy kullanma hakkınız var, özgürsünüz. Ama ne yazık ki son referanduma, son seçime gidiyoruz.

Böyle baskı olursa, böyle yırlıma olursa bu ülkede muhalefet olmaz. Bu ülkede muhalefet olmazsa iktidar partisi yüzde 90 oy alsa ne olur? Suriye’de Esat yüzde 97 oy aldı. Mısır’da Sisi yüzde 90 oy aldı. Hüsnü Mübarek yüzde 90 oy aldı. Şimdi bu ülkelerde demokrasi var mı? Demokrasi varsa kıymetlisiniz. Bu Demokrasiyi rafa kaldırma projesidir. Siz Karslılar memleketin aydın insanlarısınız. Kars çok büyük bir kültüre sahiptir. Bizler kültürümüzle Batı’da başarı göstermiş hemşerilerimizle gurur duyuyoruz. Kars Doğu’nun en medeni, en kaliteli en nitelikli insanlarını yetiştiren bir ildir. Eminim ki 16 Nisan’da, sandıktan birliğimize, kardeşliğimize, Cumhuriyetimize sahip çıkmağımız güçlü bir ‘Hayır’ çıkacaktır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Karslı milletvekillerimiz ile birlikte Karsımız ve ülkemiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.”şeklinde konuştu. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.