1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan, Makedon Mevkidaşı İle Bir Araya Geldi
Chp’li Bingöl ve Toprak’tan Bakanlık Teklifine Red

Chp’li Bingöl ve Toprak’tan Bakanlık Teklifine Red

Tekin Bingöl ile Erdoğan Toprak, Seçim Hükümeti’ni kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifine ilişkin yazılı açıklamayla cevap verdi.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ile Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Seçim Hükümeti’ni kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifine ilişkin yaptıkları yazılı açıklamada, “Geçici hükümette CHP’yi temsilen yer alarak, hak etmediği itibarı vermemek amacıyla Anayasa’nın 104 ve 116. maddeleri uyarınca 26 Ağustos 2015 tarihli teklifinizi reddettiğimizi bilgilerinize sunarız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ile Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Seçim Hükümeti’ni kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifine ilişkin yazılı açıklamayla cevap verdi. Bingöl ve Toprak, yaptıkları yazılı açıklamalarda, “18 Ağustos 2015 tarihinde hükümeti kurma görevini yerine getiremeyerek, bu görevi Cumhurbaşkanı’na iade ettiniz. Bu tarihten sonra Anayasaya, teamüllere ve yerleşik uygulamalara göre hükümeti kurma görevinin Cumhurbaşkanınca CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na verilmesi gerekmektedir. Milli irade yok sayılarak, gayri meşru bir şekilde bu görev CHP’ye verilmedi. Bu kapsamda Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı olarak tarihi sorumluluğumuzu yerine getiremediğinize tüm halkımız şahittir. Suskunluğunuz ve bu gasp girişimine seyirci kalmanız nedeniyle demokrasimiz ne yazık ki büyük bir yara aldı” ifadelerini kullandı.

“Sonuç olarak,7 Haziran tarihinde ‘tekrar seçim’ diyerek Türkiye’nin sorunlarına kalıcı çözüm getirecek bir koalisyonun önünde engel olmak isteyenler amacına ulaşmıştır” diyen Bingöl ve Toprak, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

“Demokrasi tarihimizde ilk kez bir seçimden sonra hükümet kurulamadığı için hiçbir iktidar gücüne sahip olmayan geçici bir hükümet kurulacaktır. 60 günde sadece birilerinin siyasi ihtiraslarına hizmet aracı olacak bir hükümetin parçası olmayız. Biz birilerine ’Önce Türkiye’ diyerek milletimize hizmet ederiz. Bu sebeple hiçbir sorumluluğu olmayan ve hiçbir görevi yerine getirmeyecek geçici hükümette CHP’yi temsilen yer alarak, hak etmediği itibarı vermemek amacıyla Anayasa’nın 104 ve 116. maddeleri uyarınca 26 Ağustos 2015 tarihli teklifinizi reddettiğimizi bilgilerinize sunarız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.