Chp Grupbaşkanvekili İnce: “İhsanoğlu’na Baştan Bende İtiraz Ettim”

Chp Grupbaşkanvekili İnce: “İhsanoğlu’na Baştan Bende İtiraz Ettim”

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Türkiye’ye huzur getirmek, Türkiye’de birliği sağlamak, dirliği sağlamak elimizde, sağa sola bakmadan ben solcu adamım Ekmeleddin İhsanoğlu’nu beğenmiyorum diyebilirsin. Solcular seçsin diye yapmadık zaten. Daha geniş

A+A-

- CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Türkiye’ye huzur getirmek, Türkiye’de birliği sağlamak, dirliği sağlamak elimizde, sağa sola bakmadan ben solcu adamım Ekmeleddin İhsanoğlu’nu beğenmiyorum diyebilirsin. Solcular seçsin diye yapmadık zaten. Daha geniş bir yelpaze olsun diye yaptık. Baştan bende itiraz ettim. Ama Türkiye’nin kurtuluşu bu, bunu yapmaya mecburuz” dedi.

CHP Grupbaşkanvekili İnce, Mudanya Mütareke Meydanı’ndaki nokta mitinginde vatandaşlara hitap etti. Emniyete yapılan operasyonlardan bahseden İnce, “Türkiye’nin bu kötü gidişine hep beraber dur diyeceğiz. Moralinizi bozmayın. Ampulü sola çevireceğiz. Bugün polise cemaatçi, paralelci diye operasyon yapılıyor. Sen daha dün polis destan yazdı diye meydanlarda anlatmadın mı? Cemaate ne istedikler de vermedik diyen sen değimlisin. Bugün inlerine gireceğiz diyorsun. Biz bu ülkede her zaman yoksulun, mağdurun, ezilenin, garibanın yanında olacağız” dedi.

“İHSANOĞLU’NA BAŞTAN BENDE İTİRAZ ETTİM”

Türkiye’nin önünün açık olduğunu hatırlatan İnce, “Ufkunu geliştirmek elimizde, Türkiye’ye huzur getirmek, Türkiye’de birliği sağlamak, dirliği sağlamak elimizde, sağa sola bakmadan ben solcu adamım Ekmeleddin İhsanoğlu’nu beğenmiyorum diyebilirsin. Solcular seçsin diye yapmadık zaten. Daha geniş bir yelpaze olsun diye yaptık. Baştan bende itiraz ettim. Ama Türkiye’nin kurtuluşu bu, bunu yapmaya mecburuz” açıklamasını yaptı.

MİLLETE SANDIĞA GİDİN ÇAĞRISI

TBMM’nin çalışamadığını iddia eden İnce, “Medya susmuş, sokak susmuş, üniversite susmuş önümüzde bir fırsat var. O fırsat 10 Ağustos. Hep birlikte ama bakın sahilden sandığa gitmeyip, sonrada büyük Cumhuriyetçi kesilmek yok. Cumhuriyet çok seviyor ama şezlongu daha çok seviyor. Bu seçim bazılarını yolda görüyorum diyor ki, ‘ben sandığa gideceğim, oy pusulasının üzerine Atatürk yazacağım’ diyor. Çocukça bir şey. Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerine bas mührü daha iyi. İptal edilen her oy, geçersiz her oy Recep Tayyip Erdoğan’a yazılır. Çünkü geçerli oyların yarısından bir fazlasını almak gerekir. AK Parti seçmeni sandığa büyük bir çoğunlukla gidecek mi? Gidecek. Katılım ne kadar çok olursa Recep Tayyip Erdoğan seçilmesi o kadar zorlaşacaktır. Katılım düşerse onun seçilmesi kolaylaşacaktır. Yani bu seçim geçerli oyların seçimi olacak. Onun için çocukça hepsine basacağım, üzerine Atatürk yazacağım bunlar cahillerin işidir. Aklı başında insanın bunları yapmaması gerek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.