1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars Belediyesi Travel Expo Ankara Turizm Fuarı’nda
Bursa ile Arpaçay Arasında "Kardeşlik" İmzası

Bursa ile Arpaçay Arasında "Kardeşlik" İmzası

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kars'ın Arpaçay Belediyesi arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kars'ın Arpaçay Belediyesi arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi yeni binada düzenlenen imza töreninde, protokole Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeile Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay imza attı.

Tarım ve hayvancılıkla geçinen Arpaçay ilçesine yerel yönetim çalışmalarında destek verilmesini öngören protokol kapsamında, yerel yönetimler arası ilişkilerin geliştirilmesi, bilgi alışverişinde bulunulması, kültür, sosyal, turizm, altyapı, şehir planlaması gibi çalışmalarda bilgi paylaşımı ile teknik konularda, proje çalışmalarında ve belediyelerin görev alanına giren konularda işbirliği sağlanması amaçlanıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, imzalanan protokolün Bursa'dan Kars'a uzanan önemli bir "kardeşlik" adımı olduğunu ifade etti.
Tüm bölgelerde aynı refah seviyesine ulaşılabilmek amacıyla kardeşlikler tesis ettiklerini aktaran Altepe, şunları kaydetti: 
"Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Arpaçay Belediyesi'nin çalışmalarına yardımcı olacağız. Buradaki bilgi ve birikimlerin Arpaçay'a en güzel şekilde aktarılması için çalışacağız. Arpaçay'ın her alanda gelişmesi, ticarette, turizmde, altyapıda planlama ve tüm belediyecilik konularında ortak işbirliklerinin yapılabilmesi amacıyla güzel bir protokol imzaladık. Güzel çalışmalara imza atacağız. Bölgenin gelişmesi ve ilçenin kalkınması için elimizden gelen desteği vereceğiz."
Arpaçay Belediye Başkanı Altay da Bursa'daki faaliyetleri yakından izlediklerini belirterek, "Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediyecilik çalışmaları gerçekleştirecek olmaktan dolayı mutluyuz. Büyükşehir Belediyesinin Bursa'da yapmış olduğu projelerin minimumunu biz de Arpaçay'da Bursa'nın desteğiyle gerçekleştirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.