1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan ile Putin 5 Mart'ta Görüşecek
Bulgaristan, Ankara Büyükelçisi'ni Geri Çağırdı

Bulgaristan, Ankara Büyükelçisi'ni Geri Çağırdı

Bulgaristan, "Türkiye'nin Mart sonunda Bulgaristan'da düzenlenecek seçimlere müdahale ettiğini" söylerek Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski'yi başkent Sofya'ya çağırdı.

A+A-

Bulgaristan, Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski'yi başkent Sofya'ya çağırdı.

AFP’nin haberine göre, kararın gerekçesi Türkiye'nin Mart sonunda Bulgaristan'da düzenlenecek seçimlere müdahale ettiği iddiası.

Bulgaristan’dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe'nin Türkiyelilerin partisi DOST'a destek verdiği gerekçesiyle geçen hafta Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı da hatırlatıldı.

Açıklamada "Türkiye'deki yaklaşık 60 bin Bulgar vatandaşını 26 Mart'taki genel seçimde DOST Partisi'ne oy vermeleri konusunda teşvik ettiği” belirtilirken, bunun Bulgaristan'ın iç işlerine doğrudan müdahale olarak değerlendirildiği ifade edildi.

Bulgaristan Başbakanı Gercikov da bir açıklama yaparak “Türkiye devletinden destek alan bir siyasi partiyle ilgili belirli bir gerilim yaşandığı doğru. Fakat bunun devam etmemesi için önlemler alıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.