1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Karakurt'ta 'Kamulaştırma' Tartışması Sürüyor
Bölgede Yüzlerce Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Bölgede Yüzlerce Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Bölgede yoğun kar nedeniyle 415 köy ve mahallenin merkezlerle bağlantısı kesildi.

A+A-

Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Erzurum, Kars ve Ardahan'da 415 mahalle ve köy yolunda ulaşım yapılamıyor.
Erzurum'da, yılbaşı gecesinden bu sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olan kar yağışı sonrası kentteki 360 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığında görevli personel ve iş makineleri hem kent merkezinde caddelerde kar temizleme çalışmaları yürütüyor hem de kapalı köy yollarını açmak için çalışıyor.
Kars'ta ise 2 gündür süren kar yağışı yüzünden ilçelerden Akyaka'da 3, Digor'da 4, Sarıkamış'ta 8, Susuz'da 5, Kağızmanda ise 5 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışma yürütüyor.
Cıbıltepe'de kar kalınlığı 80 santimetreye ulaştı
Gözde turizm merkezlerinden Sarıkamış ilçe merkezinde kar kalınlığı 50, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki 2. etap pistlerde ise 80 santimetreye ulaştı.
Sarıkamış'ta esnaflık yapan Tevhit Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış için kar yağışının bereket olduğunu dile getirdi. Demirci, "Son iki günde Türkiye'nin hiçbir yerine yağmayan kar buraya yağdı. Hem turizmcilere hem de dışarıdan şehrimize gelen misafirler için velinimet oldu. Kar, Sarıkamış için turizm demek, gelir demek." şeklinde konuştu.
Özellikle yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkili olan Ardahan'da da 30 köy yolu ulaşıma kapandı.
Şehirdeki yoğun kar yağışından dolayı il merkezinde belediye görevlileri, cadde ve sokaklarda kar temizliği yapıyor.
Kar yağışı ve tipi, kentin Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında ulaşımı aksatıyor.
Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, söz konusu yolları kullanacak sürücülerin mutlaka zincir bulundurmaları gerektiği vurgulandı.
Öte yandan, kentleri kaplayan beyaz örtü kartpostallık görüntüler oluşturdu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.