1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Çatıdan Başına 'Buz' Düştü
Bölge Barosu’ndan Suruç Açıklaması

Bölge Barosu’ndan Suruç Açıklaması

Kars-Ardahan Bölge Baro Başkanı İbrahim Baştimar, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen katliamı kınadı.

A+A-

Kars-Ardahan Bölge Baro Başkanı İbrahim Baştimar, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen katliamı kınadı.

Baro Başkanı İbrahim Baştimar, Baro olarak Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana gelen ve ülkenin pek çok yerinden bir araya gelen gençlerimizin ölümüne ve yaralanmasına neden olan terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi.

Baştimar, saldırıda yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

Hiçbir gerekçe sivilleri hedef almayı meşru hale getiremez. Bu nedenle terörün her türlüsünü kınıyoruz diyan Baştimar; “Etnik, mezhepsel, bölgesel, dinsel kimliklerin ön plana çıkarılması, nefret söylemine ve ötekileştirmeye yol açarak kin ve düşmanlık tohumlarının ekilmesine neden olmaktadır. Bölgeyi terörize etmek isteyenler bu politikaların sonuçlarından yararlanmakta ve sonuçta masum halk bunun bedelini canı ile ödemektedir” dedi.

Ortadoğu ve özellikle Suriye’nin içinde bulunduğu anarşi ve terör için yeterli önlem alınmaması durumunda ülkemiz için de büyük bir tehlike olacağını ifade eden İbrahim Baştimar “Bu saldırılar, maalesef ülkemizin huzur ve barışına yönelik tehdidin boyutunun oldukça büyük olduğunu göstermektedir. Bu saldırıların birlik ve beraberliğimize zarar vermesine izin verilmemeli; sağduyu ile hareket edilerek toplumun sükuneti sağlanmalıdır. Bunun için devletin bütün birimlerinin üstlerine düşen görevleri yerine getirerek olayın fail veya faillerini en kısa zamanda ortaya çıkarması gerekmektedir. Zira bu tür olayların faili meçhul kalması başka büyük olayların daha kolay yapılmasına zemin hazırlamaktadır. Henüz 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır’da meydana gelen olayın tazeliği ortada iken böyle bir olayın meydana gelmiş olması gerekli tedbirlerin alınmadığı ve özellikle istihbarat yönünden zafiyet yaşandığını akıllara getirmektedir” diye konuştu.

“TEPKİLERİMİZ ORTAK OLMALIDIR!”

Tapkilerin ortak olması gerektiğine dikkat çeken Kars-Ardahan Bölge Baro Başkanı İbrahim Baştimar, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Salt Rojava’daki toplumun mücadelesini kırmak için IŞİD isimli çete tarafından yapıldığı anlaşılan saldırıya karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak bir tepki gösterilmelidir. Devlet ise tüm birimleri ile olayın faillerini ve kimlerle bağlantılı olduklarını en hızlı şekilde ortaya çıkarmalı; bu tür olaylara karşı istihbarat ve güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarılmalıdır. Rojava ile ilgili politikalar yeniden gözden geçirilmeli; kafa kesen, kadınları köleleştirerek pazarlarda satan, insanları diri diri yakan IŞİD ile komşu olmak yerine kendi topraklarında kimliksiz, vatansız, insan olmaktan kaynaklı haklarını kullanmaktan yoksun ve Türkiye’ye hiçbir zararları olmayan, olmayacak, üstelik sınırın bu tarafındakilerle akrabalık bağları olan Suriye Kürtleri tercih edilmelidir. Bin yıldır bir arada yaşayan Anadolu halkları, bu saldırıya karşı da sağduyu ve kardeşlik içinde karşı duracak ve ortak vatanlarını emperyalist güçlerin oyunlarına alet etmeyecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.