Binlerce Erzurumlu Peygambere Saygı Ve Zulme Lanet Yürüyüşü Yaptı

Binlerce Erzurumlu Peygambere Saygı Ve Zulme Lanet Yürüyüşü Yaptı

Erzurum'da binlerce kişi, “Peygambere Saygı ve Zulme Lanet” yürüyüşünde bir araya gelerek yaklaşık 5 kilometre yürüdü.

A+A-

- Erzurum'da binlerce kişi, “Peygambere Saygı ve Zulme Lanet” yürüyüşünde bir araya gelerek yaklaşık 5 kilometre yürüdü.

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından organize edilen yürüyüş, Narmanlı Camisi önünde başlayarak Havuzbaşı Kent Meydanında sona erdi.

Erzurum Sivil Toplum Platformu, Peygambere Saygı ve Zulme Lanet yürüyüşü gerçekleştirdi. İlçelerden de yoğun katılımın olduğu etkinlik çerçevesinde Narmanlı Camisi önünde saat 12.00’de başlayan program, Havuzbaşı Kent Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüşün ardından burada kurulan platformda konuşmalar yapılarak Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu.

ESTP Başkanı Mustafa Güvenli, “Hiç kimse, hiçbir zümre, hiçbir millet ve hiçbir ülke Peygamberimize dil uzatamaz, onunla 'haşa' alay edemez, dil uzatamaz. Bunun kesinlikle mümkün olmayacağını tüm dünyaya inşallah Erzurum’daki yürüyüşümüzle gösterdik” diye konuştu.

DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN DUA

“Peygambere Saygı” yürüyüşü programı kapsamında ayrıca zulüm altındaki Müslümanlara da dikkat çekilerek, özellikle de Çin zulmü altında inim inim inleyen Doğu Türkistan’daki Uygurlar için kamuoyunda bir farkındalık oluşturmaya çalışıldığı belirtildi.

Düzenlenen yürüyüşe AK Parti Erzurum Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Adnan Yılmaz ve Muhyettin Aksak da katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.