1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Beylikdüzü’nde Caz Fırtınası
Beylikdüzü’nde Caz Fırtınası

Beylikdüzü’nde Caz Fırtınası

Beylikdüzü’nde adeta bir caz fırtınası yaşanıyor.

A+A-

Beylikdüzü’nde adeta bir caz fırtınası yaşanıyor. 2’nci Beylikdüzü Caz Günleri’nin dördüncü gününde bugüne dek sayısız uluslararası festivallerde ülkeyi başarı ile temsil etmiş caz gitar üstadı Önder Focan, Türk caz vokali kraliçesi Sibel Köse ve genç kuşağın aranan kontrbasçısı Kağan Yıldız, müthiş performansları ile seyirciyi caz müziğine doyurdu.

Caz Günleri’nin bu yıl ikincisini düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi, Yaşam Vadisi’nde müzik dolu akşamlara imzasını atıyor. 2’nci Beylikdüzü Caz Günleri’nin dördüncü gününde cazın duayenleri Önder Focan, Sibel Köse ve Kağan Yıldız; klasikleşmiş caz eserlerini kendi üslupları ile yorumlayarak, seyircileri bambaşka bir havaya bürüdü. Nardis Jazz Club’un babası Önder Focan ve genç sanatçı Kağan Yıldız enstrumanı ile adeta dans etti. Vokal Sibel Köse ise sesi ile büyüledi. Konser sonunda sanatçılara çiçek ve plaket takdim eden Beylikdüzü Belediyesi 1’inci Başkan Vekili Ömer Şatır ile Başkan Danışmanı Erhan Bayladı duayenlere teşekkür etti.

“Çok keyifli bir dinleyiciye çaldığımızı düşünüyorum”

Bini aşan seyircisi ile keyifli bir akşamın geride kaldığı konserde cazın üstadı Önder Focan, festivalin harika bir organizasyon olduğunu ifade ederek, “’Katılım çok iyi. Hem organizasyon hem de dinleyicilerimiz tarafından çok hoş karşılandık. Zevkle çaldığımız konserlerden biri. İnşallah böyle devam eder. Zaten bu sıcaklık oldukça devam edeceğe de benziyor” diye konuştu.

“Çok sıcak karşılandık”

İlk defa Beylikdüzü’ne geldiğini belirten Sibel Köse, çok sıcak karşılandıklarını ve gösterilen ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Köse, “Kendimizi olduğumuz gibi ifade etme şansı bulduk. Bütün Türkiye’yi düşünürsek cazı çok az kişinin dinlediğini söyleyebiliriz. Bu durum belki cazın yabancı olmasından belki de caz etkinliklerinin belli bir bütçeyi gerektiriyor olmasından kaynaklanıyordur. Bunun gibi halka açık organizasyonlar oldukça bence bu müziğe olan ilgi de artacaktır” dedi.

“Belediyeler caz müzisyenlerine destek olmalı”

Derin bir felsefesi olan müziğin ve sanatın her dalını barındıran etkinliklerin yapılmasının sanatçılar için taşıdığı önemin altını çizen kontrbasçı Kağan Yıldız, “Biz caz müzisyenleri desteğe ihtiyaçları olan topluluklarız. Bu desteğin belediyeler tarafından yapılması bizim için çok önemli. İkinci senesi olmasına rağmen bu organizasyon çok güzel bir başlangıç. Umarım bunun devamı gelir” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü’nde Caz Fırtınası

Beylikdüzü’nde Caz Fırtınası

Beylikdüzü’nde Caz Fırtınası

Beylikdüzü’nde Caz Fırtınası

Beylikdüzü’nde Caz Fırtınası

Beylikdüzü’nde Caz Fırtınası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.