1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Antalya Büyükşehir Belediyesinden Camilere Tente Ve Bank
Berat Kandili İdrak Ediliyor

Berat Kandili İdrak Ediliyor

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, üç aylar içinde yer alan mübarek gecelerden biri olan Berat gecesinin, borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulma, günahlardan arınma, Allah’ın affına ve rahmetine kav...

A+A-

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, üç aylar içinde yer alan mübarek gecelerden biri olan Berat gecesinin, borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulma, günahlardan arınma, Allah’ın affına ve rahmetine kavuşma, Allah katında temize çıkmak anlamına geldiğini söyledi.

Berat gecesinin aynı zamanda bir hüküm gecesi olduğunu da aktaran Arvas, kulların her türlü işinin Berat gecesinde Allah’a arz olunduğunu ifade etti. Arvas, "Allah’a eş koşanlar, din kardeşine kin ve düşmanlık besleyenler, anne ve babasına karşı gelenler, akrabalarını arayıp sormayanlar, devamlı içki içenlerden bu gece bile tövbe etmeyenlerin dışında diğer günahların bu mübarek gecede bağışlanacağı müjdelenmiştir. İl Müftülük olarak Berat kandili münasebetiyle Siirt Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi’nde yatsı namazından yarım saat önce vaaz, Mevlid-i Şerif ve okunan hatimlerin duasından oluşan bir program icra edilecek. Programa tüm vatandaşlar davetlidir" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.