Benleriniz Kanserin Habercisi Olabilir

Benleriniz Kanserin Habercisi Olabilir

Uzmanlar, vücuttaki benlerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

A+A-

Uzmanlar, vücuttaki benlerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Vücuttaki benlerin kimileri için psikolojik ve estetik açıdan rahatsızlık verdiğini belirten uzmanlar, benlerinden kurtulmak isteyen kişilerin mutlaka plastik cerrahi uzmanına başvurması gerektiğini söyledi. Güneş ışınlarına fazla maruz kalmanın ben oluşumunu tetiklediğini belirten Op. Dr. Ufuk Aydın, aynı zamanda genetik faktörlerin de etkili olduğunu ifade ederek, “Benlerini aldırma korkusu yaşayan kişilerin bendeki değişimi takip etmesi çok mühim. Halk arasında benlerin alınması ile kanser riski oluşacağına dair ne yazık ki yanlış bir inanış var. Bu yanlış bilgi yüzünden birçok kişi korku ile hekime başvurmaz. Bu korku ve önemsememe ile kişi benindeki değişime dikkat etmezse, bu durum kansere dönüşme durumunu geç fark etmeye sebep olur. Benler hızla büyüyebilir, renk değiştirebilir, şekil değiştirebilir, kabarıklaşabilir, kanayabilir. Bu tip değişimlere dikkat edilerek ben takip edilmeli ve görüldüğünde mutlaka estetik plastik cerrahi uzmanına müracaat edilmelidir” dedi.

Estetik olarak görüntüsünden rahatsız olunan durumlarda benlerin alındığını belirten Aydın, “Özellikle ben, eklem yerleri gibi fiziki rahatsızlık verecek yerde ise ve yine yerleşim yeri olarak tarak, tıraş bıçağı, gömlek yakası, pantolon kemeri ve çorap koncu gibi giysilerle tahrişe maruz kalan bölgelerde bulunuyorsa alınması gerekebilir. Cerrahi olarak çıkarılan doku parçası mutlaka histopatolojik olarak incelenmelidir. Uzman hekim tarafından doğru şekilde alınan benler hiçbir şekilde kansere sebep olmaz” diye konuştu.

Benleriniz Kanserin Habercisi Olabilir

Benleriniz Kanserin Habercisi Olabilir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.