1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Düzce Depreminin 17. Yıl Dönümü
Başpehlivan Orhan Okulu Baba Ocağında

Başpehlivan Orhan Okulu Baba Ocağında

654’ncü Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde finalde rakibi Osman Aynur’u yenen Orhan Okulu, altın kemeri ailesine armağan etti.Kırkpınar dönüşü Antalya’nın Elmalı ilçesinde yaşayan ailesinin yanına...

A+A-

654’ncü Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde finalde rakibi Osman Aynur’u yenen Orhan Okulu, altın kemeri ailesine armağan etti.

Kırkpınar dönüşü Antalya’nın Elmalı ilçesinde yaşayan ailesinin yanına giden Başpehlivan burada eşi Ayfer, 5 aylık Kızı Zeynep, Annesi Huriye Babası Bekir, Kayınpederi İlhan Güzeller, Kayınvalidesi Selma Güzeller ve Babaannesi Hanife Okulu’un ellerinden öptü.

Başpehlivan Okulun baba evinde büyük sevinç vardı. Başpehlivan Orhan Okulu’nun annesi Huriye Okulu, “oğlunun kazanması için sürekli dua ettiğini söyledi. Anne Huriye Okulu duygularını şöyle dile getirdi: “7 yaşından bu yana ona gözüm gibi bakıyorum. Benim büyük oğlum Mustafa Okulu’da başaltında mücadele ediyor. Orhan’ın 1. Olmasıyla adeta mutlu ve gururluyum. Bizlere bu mutluluğu yaşatan oğlumu ben de kutluyorum. Orhan’ı Kırkpınar’a yolcu ederken sanki içime doğmuş gibiydi. Bu günleri hissetmiştim. Geceleri kaldırır ona ballı süt ve gündüzleri ızgara et yedirirdim. Başpehlivan annesi olmak çok farklı bir duygu. Allah tüm annelere bu güzel duyguları yaşatsın. 2 çocuğum var. İkisi de pehlivan. Orhan Artık Başpehlivan” dedi.

Baba Bekir Okulu, “Kırkpınar başpehlivanlığı ilk olarak ülkemize ilimize ve ilçemize, şehrimize, emek veren büyüklerimize ve arkadaşlarına armağan olsun. Ben oğlumu bu günlere getirmek için çok mücadele ettim. 7 yaşından bu yana ona gözüm gibi baktım. 17 yıllık güreş müsabakalarında her boyda 1. Oldu. Sadece 2008 yılında geçirdiği sakatlık nedeniyle 1 yıl güreşe ara verdi. Diğer yıllarda tüm boyları birinciliklerle bitirdi. Allah bu günleri de gösterdi” dedi.

Babaannesi Hanife Okulu, Orhan’ın başpehlivan olması için sürekli dualar ettim. Allah onu başpehlivan etti. Çok sevinçliyim” dedi.

Hayat arkadaşı Ayfer Okulu ise; Eşimin başpehlivan olması çok güzel bir duygu. Ama bizim için çok zor. Sürekli ayrı kalıyoruz. Kışın antrenmanları oluyor, yazın da kampı oluyor ve güreşlerde oluyor. Ancak çok gurur verici bir şey. Ailecek çok mutluyuz. Çok gururluyuz” dedi.

Başpehlivan’ın antrenörü Kemal Yılmaz, Tarihi Kırkpınar’da altın kemeri kazanmak çok güzel duygu. Pehlivanımız Orhan Okulu ile gurur duyuyoruz” dedi.

654’ncü Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin Başpehlivanı ve Altın kemerin sahibi başpehlivan Orhan Okulu ise çok mutlu olduğunu, bu başarıyı Başkan Ümit Uysal’e ve tüm Antalyalılara armağan ettiğini, altın kemeri Antalya’ya getirdiğim için çok mutluyum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.