1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Başbakan Yıldırım: Çözüm Yok Kardeşim!
Başbakan Yıldırım: Çözüm Yok Kardeşim!

Başbakan Yıldırım: Çözüm Yok Kardeşim!

Almanya ziyaretinde gazetecilerle biraraya gelen Başbakan Binali Yıldırım, bir soru üzerine, "Çözüm, çözüm, çözüm yok kardeşim" ifadesini kullandı.

A+A-

Münih Konferansı için Almanya’da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerle bir araya geldi. 

Tutukluluk halinin devamına karar verilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili soruya Yıldırım şu yanıtı verdi: “Bir ara cici çocuk çıkarttılar, parlattılar marlattılar bazı medya organlarında ama gerçek niyetlerini daha sonra gördük. Onlara çok şans verildi. Hiç kimse buradaki sorunların çözümü için bölgenin sesine kulak verilmedi diyemez. Bölge niye HDP’nin oluyormuş? Güneydoğu’dan fazla Kürt nüfusu var İstanbul’da. Kürt vatandaşlarımız benim başımın tacı. Çözüm, çözüm, çözüm yok kardeşim. Çözüm, bu kanlı terör örgütünü bu ülke topraklarından atmak.”

HDP’ye ilişkin soru üzerine ise Yıldırım, “HDP ile niye muhatap olacağız, neyi temsil ediyor? Bugüne kadar PKK, YPG ve PYD’nin açıkça kanlı terör örgütü olduğunu söylediğini duydunuz mu? Böyle bir tutum içine girmezse bizim muhatap alıp almamamızın bir önemi yok, millet muhatap almaz. Orada ölüm kalım mücadelesi veriyoruz, şehitlerimiz var. HDP ne yapıyor? Diren Afrin diren. Böyle bir şey nasıl yaparsın? Siyaset yapacaksa adam gibi diyecek ki; bu ülkenin toprak bütünlüğü ile problemim yok!” açıklamasında bulundu.

Hürriyet’ten Hande Fırat’ın haberine göre, Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Mattis’in açıklamaları içinse, “Bunların kendi içlerinde bir uyum yok. İstihbarat komisyonu raporları diyor ki; bu YPG, PKK’nın Suriye şubesidir. Savunma Bakanı çıkmış diyor ki; ‘Bunları birbirine vurduracağız.’ Herhalde bizi hiçbir şeyden anlamıyor sanıyorlar ya da ne yaptıklarından haberleri yok. Amerikan yönetiminin iradesini ortaya koymasının zamanıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.