Başbakan Binali Yıldırım Bozkurt İşareti Yaptı

Başbakan Binali Yıldırım Bozkurt İşareti Yaptı

Yıldırım, "DEAŞ terör örgütü bölge için ne kadar tehdit ise Asya için, Avrupa için, Amerika için de aynı şekilde tehdittir. Bugün bizim kapımızı çalan tehdit, yarın bunların sırtını sıvazlayanların da kapısını zorlayacaktır" dedi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, "DEAŞ terör örgütü bölge için ne kadar tehdit ise Asya için, Avrupa için, Amerika için de aynı şekilde tehdittir. İsmi ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin hedefi insandır” dedi.

Yıldırım partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda sırasında izleyici sıralarından gelen tezahürat üzerine bozkurt işareti yaptı. Yıldırım bu sırada, "Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerim 'önce memleketim ve önce milletim' dediler. Ve birlikte yola çıktık" diye bağırdı..

Yıldırım konuşmasında İsrail'deki ezan tartışmalarına değinerek "bazı ülkelerden terörü ve şiddeti destekleyen ırkçı ve ayrımcı söylemler yükseliyor" dedi.

binali-yildirim.jpg

“İsrail Meclisinin ezan kısıtlaması, Avrupa'da yükselen İslam karşıtı söylemler çok ama çok tehlikeli bir gelişmedir. Bu söylemlerin hepsi nefret suçlarını beslemekte, evrensel insani değerleri bir bir yok etmektedir. Birlikte yaşama kültürünü yok etmektedir. Terör örgütlerini beslemektedir.

“Buradan bütün ülkelere bir çağrıda bulunuyorum. Birlikte, barış içerisinde yaşayacağımız bir başka dünya yok. Bindiğimiz dalı kesmeyelim. Bu ırkçılık, ayrımcılık hastalığına kapılmadan, dünyanın ve insanlığın huzuru için elimizi biraz daha taşın altına koyalım." 

Urfa, El Bab, Pakistan

Yıldırım, PKK’nin de üç gün önce Urfa Viranşehir'de bir saldırı gerçekleştirdiğini ve 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak ile mahalle bekçisi İbrahim Kete'nin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Bugün de El- Bab'ta Fırat Kalkanı Harekatı'nda Astsubay Yunus İşcan’ın öldüğünü, iki askerin de yaralandığını söyledi.

Geçen hafta Pakistan'da DEAŞ terör örgütü tarafından terör saldırısı gerçekleştirildiğine dikkati çeken Yıldırım, 70'den fazla masum insanın hayatını kaybettiğini, 150 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Öğretmen atamaları Martta

"Bu referanduma 'evet' deyince ülke bölünecek olsa, önce Kandil koşa koşa 'evet' der. Onların amacı Türkiye'yi bölmek değil mi zaten. Böyle fırsat gelmiş ayaklarına, teperler mi?"

"20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdik. Mart ayında işlemler başlıyor." 

"Büyümeye devam"

Yıldırım ekonomik kriz konusunda ise 2016'dan ders çıkarttıklarını söyledi:

"2017’ye çok hızlı girdik. 2016 yılında yaşadığımız acı tecrübeleri unutmadan, yaşadığımız her bir olaydan ders çıkarmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin yükselişini hiç ama hiçbir güç engelleyemez. Türkiye adımlarını çok sağlam atıyor. Her şeye rağmen istikrarı koruyor. Bundan zerre kadar şüpheniz olmasın. Küresel krize rağmen yakaladığımız büyüme eğilimini daha da artıracağız.

"Son dönemde işsizlikte istemediğimiz ufak tefek olumsuzluklar yaşandı, bunlar geçici. Bunların hepsini aşıyoruz. 2016’nın sonunda almaya başladığımız kararlar yavaş yavaş etkilerini göstermeye başladı. İşte görüyorsunuz, döviz kurlarındaki iniş devam ediyor. Yukarı çıkarken yaygara yapanlar aşağı doğru inerken sus pus ağızlarını bıçak açmıyor. Cumhurbaşkanımızla birlikte, iş adamlarıyla toplantı yaptık ve istihdam seferberliğini başlattık.

"Şili'de adamlar film yapmış, CHP medet ummuş"

Yıldırım konuşmasının referandum bölümünde CHP'yi hedef aldı.

"Buradan açık bir şekilde Sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum. Kılıçdaroğlu halk oylaması için bir ilham peşinde. Nerede bulmuş ilhamı? Şili'de. Adamlar bir film yapmış, CHP de ondan medet ummuş. Tamam anladık, uzun yıllar halka güvenmediniz, seçkin takıldınız amma hani değişiyordunuz?"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.