Barzani'nin İkiz Kardeşi Hayatını Kaybetti

Barzani'nin İkiz Kardeşi Hayatını Kaybetti

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin ikiz kardeşi Dlovan İdris Barzani hayatını kaybetti.

A+A-

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Nêçirvan Barzani’nin ikiz kardesi Dilovan İdris Barzani, yaşamını yitirdi.

Mesud Barzani’nin 1983’te yaşamını yitiren büyük ağabeyi İdris Barzani’nin oğlu olan Dilovan İdris Barzani, 52 yaşındaydı. Dilovan İdris Barzani’nin Erbil’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği açıklandı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti’ne bağlı Toplamsul ve Sosyal İşler Başkanlığı Temsilciği görevini de yürüten Dilovan İdris Barzani, evli ve dört çocuk sahibiydi.

Ağırlıkla Kürdistan ulusal mücadelesinin arşivini oluşturmaya dönük çalışmalar da yürüten Dilovan İdris Barzani’nin cenazesinin, dedesi Mele Mustafa Barzani’nin mezarının da bulunduğu Barzan bölgesindeki aile kabristanında toprağa verilmesi bekleniyor.

barzani.jpegbarzani2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler