Barajı Aşamayan Öğrenciler İçin İkinci Şans

Barajı Aşamayan Öğrenciler İçin İkinci Şans

Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden bölümler, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) her hangi bir puan türünden 140 puan barajını aşan adaylar için 4 yıllık fakültede eğitim görme imkânı sunuyor.

A+A-

- Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden bölümler, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) her hangi bir puan türünden 140 puan barajını aşan adaylar için 4 yıllık fakültede eğitim görme imkânı sunuyor.

YGS’de 140 puan barajını aşan ancak LYS ye giremeyen öğrenciler, Nişantaşı Üniversitesi’nde Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden Mutfak Sanatları ve Gastronomi, İç Mimarlık, Grafik Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarım ve İletişim Tasarımı bölümlerine yerleşebilecek. Nişantaşı Üniversitesi Rehberlik Uzmanı ve Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Sevtap Gürbüz, 180 barajını geçemeyen öğrenciler için Sanat ve Tasarım Fakültesi bölümlerini işaret etti. Dilek Sevtap Gürbüz, “YGS’nin herhangi bir puan türünden 140 ve üzerinde puan alan tüm öğrencilere eğitim imkânı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz, Özel Yetenek Sınavı’nın ardından Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin Mutfak Sanatları ve Gastronomi, İç Mimarlık, Grafik tasarım, Moda ve Tekstil Tasarım ve İletişim Tasarımı gibi bölümlerinde eğitim alabilecekler” ifadelerini kullandı.

“SENE KAYBETMEYE GEREK YOK”

Öğrencilerin, Nişantaşı Üniversitesi’nin diğer bölümlerinde olduğu gibi, Özel Yetenek Sınavı ile giriş yapılan bölümlerinde de yüzde 50, yüzde 75 ve yüzde 100 burslu olarak eğitim görebileceklerinin altını çizen Gürbüz, “YGS 180 Baraj puanını geçemeyen öğrencilerin sene kaybetmelerine gerek yok. Sanat ve Tasarım Fakültesi’ne başvuruda bulunan adaylar, bu büyük aileye katılabilirler” ifadelerine yer verdi.

Üniversite bünyesindeki diğer fakültelerde olduğu gibi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde de öğrencilerin 4 yıllık eğitimlerini sürdürebileceğini söyleyen Gürbüz, öğrencilerin başarı kriterlerini sağlamamaları halinde ücretsiz çift anadal ve yandal yapma imkanına da sahip olacaklarını belirtti. Öğrencilerin, Sanat ve Tasarım Fakültesi’ndeki bölümlere girebilmeleri için Özel Yetenek Sınavı’na geçmeleri gerektiğini de ifade eden Gürbüz, “Sanat ve Tasarım Fakültesi hocalarının incelemeleri ve puanlamaları sonrasında öğrencilerin başarıları değerlendiriliyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.