1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Jandarma’dan Definecilere Suçüstü
Bakan Eker’den İsrail'e Tepki

Bakan Eker’den İsrail'e Tepki

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Mehdi Eker, İsrail’in 2 saatlik ateşkesi ihlal etmesini şiddetle lanetlediğini belirterek, “Oradaki masum insanların cesetlerinin, katledilmiş şehitlerin cesetlerinin alınmasına bile fırsat vermiyor” dedi

A+A-

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Mehdi Eker, İsrail’in 2 saatlik ateşkesi ihlal etmesini şiddetle lanetlediğini belirterek, “Oradaki masum insanların cesetlerinin, katledilmiş şehitlerin cesetlerinin alınmasına bile fırsat vermiyor” dedi.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’ta bulunan Bakan Mehdi Eker, zalime karşı mazlumun yanında, haksıza karşı haklının yanında olduklarını söyledi. Bakan Eker; “İsrail yönetiminin ne kadar zalim, ne kadar hunhar, ne kadar vahşice karalar aldığının en son göstergesi. Masum çocukların, sivillerin katledildiği bir bomba yağmurundan, bomba sağanağının ertesinde 2 saat, 3 saat müsaade isteyip ‘ölülerimizi taşıyalım’, yani o bombalarla katledilen yavruları sivilleri alıp onları götürelim defnedelim. Bunun için 2 saat ateşkes yapıldı. Fakat İsrail yönetimi bunda da sözünde durmadı. Ve o ateşkesi de tekrar bozup oradaki masum insanların cesetlerinin, katledilmiş şehitlerin cesetlerinin alınmasına bile fırsat vermiyor” dedi.

“İNSANLIK BU ZULME SEYİRCİ”

İnsanlığın yapılan zulme seyirci kaldığını ifade eden Bakan Eker; “Maalesef insanlık bu zulme seyirci. Sadece endişelerini, üzüntülerini dile getirmekle kalıyorlar. Halbuki birçok sahada, birçok konuda, az gerçekte kayıpla yaşanan başka olaylarda bu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin, işte bu İsrail’in bu zalimce tutuma seyirci kalma uğruna bunlar seslerini çıkarmıyorlar. Türkiye burada sesini çıkarıyor. İsrail’de niye Türkiye’de bu işler yapılıyor. Halbuki biz zalime karşı mazlumun yanındayız. Haksıza karşı haklının yanındayız. Böyle olmaya devam edeceğiz. Hükümet olarak, devlet olarak ve millet olarak haykıracağız. Elimizle engelleyebildiğimizi elimizle, elimizle engelleyemediğimizi dilimizle, dilimizle engelleyemediğimizi hiç değilse haykırarak zalime sen zalimsin, zalimlik yapma demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Eker, daha sonra şunları söyledi:

“Biz elimizden geleni bütün uluslararası alanda Sayın Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, Cumhurbaşkanımız çaba içerisindeler uluslararası platformu, uluslararası toplumu harekete geçirmenin çabası içerisindeler. İslam aleminin, İslam devletlerinin, Müslümanların yaşadıkları ülkelerdeki bunların devletlerini ve Avrupa kamuoyunu, ABD’yi, Birleşmiş Milletler camiasını harekete geçirmeye, onlar üzerinden bu sürece bir şekilde müdahale edilmesi gerektiğini, bu zulme, bu vahşete dur diyecek bir mekanizmanın gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. Ve en son İsrail’in 2 saatlik, 3 saatlik ateşkesi ihlal etmesini, diğer bütün vahşetlerinde gösterdiğimiz gibi şiddetle lanetliyoruz.”

Bakan Eker, 2 günlük Kars ziyaretini tamamlayarak Diyarbakır’a hareket etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.