1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti'yi Ziyaret Etti
Bakan Davutoğlu’nun Gazze Görüşmesi

Bakan Davutoğlu’nun Gazze Görüşmesi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail’in Gazze saldırılarının durdurulması için Amerika ve Katarlı mevkidaşları ile tele-konferans görüşmesi yaptı.

A+A-

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail’in Gazze saldırılarının durdurulması için Amerika ve Katarlı mevkidaşları ile tele-konferans görüşmesi yaptı.

Konya’nın ilçelerinde bayramlaşma gezilerine devam eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Seydişehir ilçesinde düzenlenen tören öncesi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry ve Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ile tele-konferans görüşmesi yaptı.

Belediye Düğün Salonundaki programda konuşan Bakan Davutoğlu tele-konferans görüşmesine değinerek, “Salona girerken ilk girişte acil bir görüşme talebi geldi. Katar ve Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlarından, dolayısıyla üçlü bir görüşme yaptık. Bu arada Hamas lideri Sayın Halid Meşal ile görüştük, El-Atiye Teşkilatı Genel Sekreteri ile görüştük. İnşallah Gazzeli kardeşlerimizi barışa, huzura ama en önemlisi barış huzuru teminat altına alacak olan onurlu ve izzetli bir istiklale, Filistin’in istiklaline götürecek yola emin adımlarla ilerleyeceğiz inşallah. Çünkü istiklali olmayanın onur ve izzetini koruma şansı olmaz. Filistinlileri biz çok iyi anlıyoruz, çünkü bu topraklar istiklal mücadelesi vermiş bir milletin toprakları. Filistinlilerinde diğer bütün milletler gibi başı dik bir şekilde kendi bayrakları altında, kendi yurtlarında, kendi vatanlarında asırlarca, binlerce yıl ecdatlarına vatan olmuş o topraklarda istiklal ile yaşamak haklarıdır. Artık iki yılda bir, dört yılda bir süregiden baskılar, süregiden zulümlerle Filistin halkı baskı altında tutulamaz. Herkes bilmelidir ki, Filistin toprakları Filistinlilere ve sadece Filistinlilere aittir, Gazze toprakları Gazzelilere aittir. Gazze’nin üzerinde hava bombardımanıyla Gazze halkını sindirmeye çalışanlar, onlarda bilsinler ki, o Gazze topraklarında Mehmetçiğin de kanı vardır ve Mehmetçiğin kanının olduğu her yerde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sesi vardır, desteği vardır, azmi ve kararlılığı vardır. Onun için sürekli bir çaba içerisindeyiz. Ümit ederiz ki, kalıcı bir barış tesis edilir, ümit ederiz ki, inşallah Filistin halkı nefes alacağı şekilde ambargolardan baskılardan kurtulur” dedi.

“KİMLİKSİZ, ADI DAHİL KİMLİĞİNİ TESPİT KONUSUNDA ŞÜPHESİ OLAN BİR ADAY CUMHURBAŞKANI OLAMAZ”

Bakan Davutoğlu, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu eleştirdi. Davutoğlu, “Temeli olmayanın çatısı olmaz. Şimdi düşünün muhalefet partilerini, kendilerine güveni olmadığı için sorumluluğu birine devrettiler çatı aday diye ve her demecini açın. Şimdi buradan diğer partili kardeşlerime sesleniyorum. Türk Solu Dergisini aldığında vaktinde MHP’lilere faşist diyen o derginin ve hala diyen o derginin sözcülüğünü yapan bir çatı adayı. Doğu’ ya gittiğinde başka konuşan, Konya’ya geldiğinde başka konuşan, sahillerde başka konuşan bir çatı adayı. Kimliksiz, adı dahil kimliğini tespit konusunda şüphesi olan bir aday cumhurbaşkanı olamaz. Kendisi ile barışık olmayan birisi makamda, hele cumhurbaşkanlığı makamında olmaz. Kendisi ile barışık olmak ne demek biliyor musunuz. Sayın Başbakanımızı eleştirebilirler, eleştiriyorlar da. Fakat hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan kendisi ile barışık değil diyemez. Aksine herkes bilir ki, Başbakanımızın kalbindeki ne ise dilindeki odur, ikiyüzlülükte yoktur, farklı dilde yoktur hiçbir şekilde yüzünde de maske yoktur Allah’a şükür. Onun için halk onu seviyor ve onun arkasında yürüyor. Ama bu çatı aday hangi zeminde bulunuyorsa oranın dilini konuşuyor” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da memleketi Antalya’dan karayoluyla Konya’ya giderken salona uğrayarak Seydişehirlilerin bayramını kutladı.

Programa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşinin yanı sıra Ak Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı, Kerim Özkul, Harun Tüfekci, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Başkanı Ahmet Sorgun, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Seydişehir, Beyşehir, Bozkır, Ahırlı ve Yalıhüyük Belediye Başkanları ve diğer protokol üyeleri ile Seydişehirliler katıldı.

Bakan Davutoğlu Seydişehir’den ayrılmadan arife günü 2 oğlu ve bir kardeşi ile birlikte hayatını kaybeden Yavuz Celebe’nin ailesine taziyede bulundu. Celebe’nin yakınlarının BSA kanalı kenarına bariyer istemeleri üzerine Davutoğlu gerekli çalışmanın yapılması için talimat verdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.