Bakan Çelik, Avrupa Konseyini Orta Doğuya Davet Etti

Bakan Çelik, Avrupa Konseyini Orta Doğu'ya Davet Etti

Vatandaşın huzurunu kaçırmaya çalışanlara hayır diyen bir yapılanmayı önümüzdeki günlerde parlementoya taşıyacaklarını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "İnşallah bu vandalların hesabını soracak olan Türkiye Cumhuriyeti devletidir.

A+A-

- Vatandaşın huzurunu kaçırmaya çalışanlara hayır diyen bir yapılanmayı önümüzdeki günlerde parlementoya taşıyacaklarını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "İnşallah bu vandalların hesabını soracak olan Türkiye Cumhuriyeti devletidir. kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Bursa Çelik Palas Oteli’nde düzenlenen 36. Rumeli Bursa Buluşması’na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Avrupa birliğinden gelen bakanların orta doğudaki ortamı Çelik Palas Otel'deki yemek masasında oturdukları gibi gördüklerini ifade etti. Avrupa konseyi başkanı ile Roma’da toplantı yaptığını belirten Çelik, "Avrupa konseyi başkanında bakış açısına hayret ettim. Geldiklerinde Ankara’ya, İstanbul’a İzmir’e gelip buradan geri dönüyorlar. Gelin Şanlıurfa’yı ve Hatay’ı görün ki ne oluyor ne bitiyor aradan görün de Suriye ve Irak olayını yerinde görerek Avrupa’dan öyle konuşun. Orasını görmeden yaşananları nasıl anlayacaksınız. Birilerinin anlattıkları ile Avrupa’ya yön vermeye çalışıyorlar. Bu son derece yanlış bir yaklaşımdır. Türkiye’nin tek sığınılacak bir ülke olduğunu herkes görecek. Herkes ülkesinden kaçıyor. Gelebilecekleri tek ülke Türkiye Cumhuriyeti’dir. Şuanda gelen Suriye ve Irak’lı 2 milyona yaklaştı. Allah kimseyi vatansız bırakmasın" diye konuştu.

Türkiye’yi bu kaos ortamına çekmek isteyenlerin olduğuna dikkat çeken Bakan Çelik, "Suriye ile daha önce çok güzel ilişkilerimiz vardı. Ama şimdi aramızda ne oldu. Arap baharı çerçevesinde meydana gelen olaylarda Suriye de katliamlar başlayınca biz açıkça söyledik. İnsan mı, dostluk mu? Suriyelilerin bu katliamlarına karşı Türkiye olarak çizgiyi çektik. Bu konuyla ilgi saatler süren toplantılar gerçekleştirdik. Ama yönetim öldürmeyi tercih etti. Türkiye’de bunun karşısında Suriye halkından yana tavır koyarak gelmek isteyenlere kucak açtı" diye konuştu.

En önemli hadisenin ise çözüm sürecini etkilemek olduğunu belirten Çelik, "IŞID denen örgütte nerede suni toplum varsa onların üzerine gidiyor. Evet yeni bir dizayn var. Bunların Balkan coğrafyasındaki versiyonlarını herkes çok iyi biliyor. Yugoslavya 7 parçaya ayrıldı. Halen birilerine göre 7 parça da ayrılması gerekiyor. Gizli bazı unsurlar mevcut kurulan devletçiklerin bile bölünmesi konusunda gayret içerisine giriyor. Ama şimdi 7 ayrılan Yugoslavya’da hangi devletin yetkilisi ile görüşürsek 'keşke Yugoslavya olarak kalsaydık' diyor. Yeni bir orta doğu versiyonu ile karşı karşıya olduğunun farkına varmalıyız. Bundan dolayı gerek Suriye’deki gelişmeler gerekse Irak’taki gelişmeler gerekse bunların etkileri ile Türkiye’de oluşturulmak istenen atmosferin 76 milyon tarafından çok iyi analiz edilmelidir. Ucuz politik malzeme konusu yapılmaması gerekiyor. Çok kritik bir süreçten geçtiğimizi unutmamalıyız" dedi.

Yaşanan vandallıkların hepsini herkesin gördüğünü ifade eden Çelik, "Burada da amacımız vatandaşın güvenliğini korumaktır. Çok önemli yasalar çıkardık biz geçmiş dönemlerde ama bunların nasıl istismara hep beraber gördük. Onun için demokrasi evet. İnsan hakları evet. Vatandaşın huzurunu kaçırmaya çalışanlar hayır diyen bir yapılanmayı da önümüzdeki günlerde parlementoya taşıyoruz. İnşallah bu Vandalların hesabını soracak olan Türkiye Cumhuriyeti devletidir kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Geceye geç katıldığı için davetlilerden özür dileyen Çelik, toplantının sebebini ise şöyle açıkladı:

“Geleceğe dönük Türkiye’yi bekleyen risklere karşı 23 dönüşüm programını açıklanacak. Bu dönüşüm programı içerisinde bin iki yüzün üzerinde tedbir ve çözüm ve reformlar var. Bu şu anlama geliyor. Küresel ekonominin tablosunu gören Türkiye, bundan etkilenmemek adına önlemlerini ve tedbirlerini çok öncesinden alıyor. Bu süreçleri çok başarı ile atlatmak için gece gündüz çalışıyoruz”

(AÇ-

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.