1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. ‘Kış Oyunları Festivali’ Düzenlenecek
Bakan Ahmet Arslan'ın Referandum Çalışmaları

Bakan Ahmet Arslan'ın Referandum Çalışmaları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Kars’a geldi.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Kars’a geldi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı bir dizi programlar kapsamında memleketi Kars’a geldi. Bakan Arslan’ı havaalanında Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, kurum ve daire amirleri ile partililer karşıladı. Protokolle bir süre sohbet eden Bakan Ahmet Arslan daha sonra partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yapmak üzere Kağızman’a hareket etti.

Haberin uzantısı...

Bakan Arslan Baba Ocağında Bayraklarla Karşılandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, baba ocağı Kağızman’da binlerce kişi tarafından bayraklarla karşılandı.

AK Parti Kağızman İlçe Başkanlığının Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yapmak için baba ocağına gelen Bakan Ahmet Arslan’ı Kağızmanlılar bağrına bastı. Burada vatandaşlara seslenen Bakan Arslan, 16 Nisan için vatandaşlardan destek istedi.

Konuşmasına Milliyetçi Hareket Partisi, Ülkü Ocakları ve teşkilatlarına teşekkür ederek başlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Sözlerinin arkasında duruyorlar. Ama bizim isteğimiz bu değil, bizim isteğimiz diyoruz ki partiler farklı şeyler söyleyebilirler, liderler farklı şeyler söyleyebilirler, terör örgütlerinin, FETÖ’nün PKK’nın, DEAŞ’ın DHKPC’nin menfaati başka şeyleri gerektirir olabilir. Dış güçlerinin menfaatleri başka şeyleri gerektiriyor olabilir. Ama siz ülkemizin bekası için nasıl ki 15 Temmuz’da el ele gönül gönüle, hep beraber meydanlara indiniz hainlere derslerini verdiniz” dedi.

“İnşallah Kağızman ve Kars’ta sandıkları patlatacaksınız”

Binlerce Kağızmanlıdan evet sözü alan Bakan Ahmet Arslan, Kağızman’da ve Kars’ta 16 Nisan’da sandıkları patlatacaklarını söyledi. Bakan Arslan, “Şimdi de ülkemizin istikbali, istiklali için çift başlılıktan kurtulması için daha hızlı büyüyebilmesi için bu dış güçlerin menfaatlerine göre değil, milletimizin menfaatine göre bir idare sistemi olması için Cumhurbaşkanlığı değişiklik sistemi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çok önemli, bu değişikliğin arkasında durun. Bu değişikliğin arkasında durunca çift başlılıktan kurtulacağız. Bunu söyledim. Bir şey daha olacak. Sandığa gittiğinizde hükümetin kim olacağına siz karar vereceksiniz. Kaç oyla? En az yüzde 50’lik oyla. Siyasi parti farklı gözetmeksizin, siyasi seçimlerde, parti seçimlerinde başka partilere oy vermiş olabilirsiniz. Ama bugün omuzlarınıza aldığınız sorumluluk hakkını yerine getireceksiniz. İnşallah Kağızman’da sandıkları patlatacaksınız. Ama Kars ve diğer 6 ilçede, Kağızman’ı örnek alacak. Bugüne kadar Sarıkamış’ı örnek aldıkları gibi inşallah biz güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Ahmet Arslan, konuşmasının ardından çocuklara oyuncak hediye etti. Arslan daha sonra Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı.

Kağızman meydanında dev Türk bayrağıyla yürüyen gençlerin ellerindeki ‘Ülkü Ocakları evet diyor’ yazılı pankart dikkat çekti.

Öte yandan Arslan, öğleden sonra Kağızman’da muhtarlarla bir araya gelecek.

Arslan’dan Kağızman’a Müjde!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, memleketi Kağızman’da hemşerileriyle buluşarak 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için ‘Evet’ kampanyası başlattı.

Bakan Arslan’a 18 ve 20. Dönemlerde Doğruyol Partisi’nden Kars Milletvekilliği yapan Sabri Güner de destek verdi.

Bakan Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını Kağızmanlılara illetti. Başbakan Binali Yıldırım’ın Kağızman ve Kars ile ilgili tüm projeleri geçmişten günümüze kadar tam anlamıyla takip ettiğini belirtti.

Kağızman’ yapılacak olan onlarca yattım ve projenin müjdesini veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Kars’ın köy yollarının sıcak afsat olabilmesi için 88 Milyon TL para getirdik. Kağızman’da Kesik Köprü Yolunu tamamladık, kavşak çalışmaları devam ediyor. Bölge Trafik’ten başlayarak üniversiteye kadar şehir içi de dahil mezarlığa kadar olan yolun ihalesini yaptık ve birkaç gün sonra inşallah temelini atacağız. Kars - Kağızman Karayolu için size söz vermiştik sıcak asfalt yapacağız demiştik. İhalesini yaptık inşaat sezonun başlamasıyla birlikte temelini atacağız. Sadece bu 3 projenin maliyeti 200 trilyondur” dedi.

Kağızmanlı çok önemsiyor, Horasan’dan, Mescitli ve Kötek’ten, Kağızman’a gelip Tuzluca giden yol da bölünmüş yol ve sıcak afsat olacak dedik ve ihale sürecini başlattık. Bunun bedeli de 600 trilyondur diyen Arslan, “Sarıkamış içindeki yollar dahil Horasan’a giden yolların maliyeti de 500 trilyondur. Selim, Susuz, Digor, Akyaka ve Arpaçay’ın da yollarını da yapıyoruz. Kağızman Devlet Hastanesi bu sene bitiyor, çok daha fazla uzman doktorlar ve sağlık elemanı ile hizmet vermeye başlayacak. Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’dan daha bu sabah Kağızman’a fen lisesi sözünü aldık ve kararını imzalandı. Yeni binada önümüzdeki sene hizmet başlayacak. Beledîyle Başkanımız Nevzat Yıldız imar planını hazırladı üniversite yolunu da yapmaya başlayacağız. İlçemiz de öğretmen evi yetersiz. Bizlerin çocuklarını yetiştirecek olan öğretmenlerimiz ve ilçemize gelecek misafirlerimizin kalabileceği bir öğretmen evinin yapımına bu sene başlayacağız” diye konuştu.

Sosyal güvenlik ilçe binası lazım dedik ve eski hapishane binasının yerine yaptık. Kağızman’a kütüphane değil çok amaçlı modern bir kültür merkezinin projesini başlattıklarını ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “25 okulumuzun öğrencilerinin spor yapacağı bir spor salonu yaptık. Bununla da yetinmiyoruz içerisinde havuz da barındıracak bir gençlik merkezi yapmaya da karar verdik. Kaymakamlık ve adliye binasının yeri uygun değil, karayollarına ait yeri tahsis ettik ve bu hizmet binaları orada yapılacak. Lisenin arkasında kalan ve çok kötü durumda olan emniyet müdürlüğü binamızı da bu sene aynı yerde yapacağız. Belediye başkanımım Bizim partimizden değil diye benim hizmet etmeme şansım yoktur. MHP’li Belediye Başkanımız Kağızman’a hizmet anlamında bize her ne talepte bulunduysa her zaman destek oluyoruz, olacağız. Kesimhane ve garaj istedi gereğini yapacağız. Şehir içi yollarımız için destek istedi destek vereceğiz. Belediyemizin ilçe içi yolları yapması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız 1,5 milyon liralık ödenek çıkardı. Doğal gaz istiyorsunuz, bu konuda siz bize destek verin biz de doğal gazı da getirelim” şeklinde konuştu.

Bakan Ahmet Arslan’ın Kağızman programına, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın, 19 ve 20 dönem milletvekili Sabri Güner, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız’da eşlik etti.

Arslan Muhtarlarla Buluştu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kağızmanlı muhtarlarla bir araya gelerek, muhtarlardan halk oylamasını vatandaşlara iyi anlatmaları istedi.

Kağızman Öğretmenevi ’nde muhtarlarla buluşan Bakan Ahmet Arslan, muhtarlara 16 Nisan’da yapılacak referandumun bir parti seçimi olmadığını hatırlatarak, vatandaşlara bunu iyi anlatmaları gerektiğini söyledi.

İmam Şafi’nin ‘Düşman oklarının gittiği istikameti takip edin doğruyu bulursunuz’ sözü ile konuşmasına başlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Düşman okunun ucu hedef olarak nereyi görüyor ve gösteriyorsa siz dostlarınızı böylece tespit edersiniz. Birkaç gündür Avrupa’da kıyametler kopuyor, niye? Tek sebebi var. Türkiye güçlendikçe, Türkiye büyüdükçe onlar bu coğrafyada at oynatamayacaklar. Bakın tek sebep bu, başka bir sebep yok. Sadece buna bakmak bile 16 Nisan’daki bu anayasa değişikliğinin ülkemizi ne kadar güçlü bir şekilde ileriye taşıyacağını göstermesi açısından yeterli” dedi.

“Bu halk 15 Temmuz’da meydanlara indi”

15 Temmuz’da meydanlara indi çünkü hedef ortaktı. Şimdi de düşmanların oklarının, teröristlerin oklarının, hainlerin oklarının bizim üzerimize ve anayasa değişiklik teklifine yöneldiğini görülmesini gerektiğini ifade eden Ahmet Arslan, “Ülkemizin güçlenmesi, ülkemizin bekası, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğinin ne kadar önemli olduğu ve bu uğurda gerekirse öleceğimizi 15 Temmuz’da ortaya koyduk. 15 Temmuz’da kimse kimseye şunu demedi; ‘Ya sen AK Partilisin, sen CHPlisin, sen MHPlisin, sen HDPlisin, sen Saadet Partlisin, sen Büyük Birliksin’ kimse öyle bir şey demedi. Millet olma şuuruyla hep beraber meydanlara inildi, bir şey daha da söylenmedi; ‘Ya sen Yerlisin, sen Terekemesin, sen Kürtsün, sen Azerisin, sen Türkmensin, sen Caferisin, sen Sunnisin, sen Şiasın’ kimse böyle bir şey de demedi. Herkes ama herkes dinine, diline, ırkına, mezhebine bakmadan 15 Temmuz’da meydanlara indi çünkü hedef ortaktı. Şimdi de düşmanların oklarının, teröristlerin oklarının, hainlerin oklarının bizim üzerimize ve anayasa değişiklik teklifine yöneldiğini görün. İşte millete bunu söyleyerek lütfen deyin ki; ‘Evet’ bu kadar bu duygu ile bugün burada toplanmışlar. Her biriniz köyünüzün, mahallenizin ileri geleni olduğunuz için muhtar seçiliyorsunuz, aynı zamanda kanaat önderisiniz aynı zamanda sorumluluk sahibisiniz ona da hiç şüphe yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın düşünebiliyor musunuz hiç aksatmadan yaptığı tek toplantı ‘Muhtarlar Toplantısı’dır. Çünkü sizin yetkilerinizin kıymetini biz de biliyoruz ama en iyi o biliyor. O yüzden sizden istirhamımız bu davayı iyi anlatın ve yakaladığımız bu fırsatı da benim söylemem doğru değil arkadaşlar sağ olsun hep söylüyorlar, hizmet etme fırsatını diyelim kaçırmamak adına, daha güçlü hizmet etmek adına bize daha güçlü destek vermeniz lazım” diye konuştu.

“Bu bir parti seçimi değil, lütfen bunu biraz daha böyle anlatın”

Lütfen bu anayasa değişikliği ile ilgili halk oylamasını başka zamandaki seçimlerle kimse karıştırmasın, hiç kimse karıştırmasın. Bu bir parti seçimi değil, lütfen bunu biraz daha böyle anlatın diyen Arslan, “İnşallah sizlere hizmet etme adına, sizleri köylülerinize, mahallelilerinize verdiğiniz sözleri yerine getirebilmeniz adına dünden daha güçlü ve daha büyük adımlar atıyoruz, daha büyük adımlar atmaya çalışacağız ve devam edeceğiz. Buna hiç şüpheniz olmasın. Çünkü sizin sözünüz yerine gelmesi bizim sözümüzün yerine gelmesi demektir. Bizim köye , mahalleye yaptığımız her hizmet, sizin de seçilmiş olmanız hasebiyle yaptığınız hizmet anlamına geliyor. İnşallah hizmet etmenin hazzını da en iyi buradaki hazurum bilir. Hizmet ettiniz mi günün sonunda insanlar 2 tane Allah razı olsun der, o da bütün yorgunluğunuzu unutturur size. İnşallah bizim istediğimiz biz daha büyük hizmetler edelim, milletimiz de her zaman ki gibi duasını etsin, biz de günün sonunda diyebilelim ki Rabbim hakkımızda hayırlısını istemiştik, hayırlısı diye inşallah bunu nasip ettiğini düşünüyoruz, değilse de bundan sonra bunu hayra çevir, yine bizi de hayırlı hizmetler etmeyi nasip eyle diyoruz. Bu duayı demeye devam edeceğiz. İnşallah bunun yolu da hep beraber güçlü bir şekilde el ele vermektir” şeklinde konuştu.

Bakan Arslan, Muhtarlarla Buluştu

Bakan Arslan, Muhtarlarla Buluştu

Bakan Arslan, Muhtarlarla Buluştu

Bakan Arslan, Muhtarlarla Buluştu

Bakan Arslan, Muhtarlarla Buluştu

Bakan Arslan, Muhtarlarla Buluştu

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.