1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Babek Zencani’nin İdam Cezası Onandı
Babek Zencani’nin İdam Cezası Onandı

Babek Zencani’nin İdam Cezası Onandı

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi iş adamı Rıza Sarraf’ın ortağı olarak da anılan İranlı işadamı Babek Zencani’nin idam cezası onandı.

A+A-

İranlı iş adamı, yargılama sırasında aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerdeki şirketler aracılığıyla hükümet adına milyonlarca varil petrol satmakla suçlanmıştı.

İddianamede, Zencani’nin İran devletinden dolandırdığı paranın 2,7 milyar doları bulduğu belirtilmişti.

Zencani’nin 14 milyar dolara varan bir serveti bulunduğu tahmin ediliyor. İran’ın en zengin iş adamlarından Zencani, ABD ve AB’nin de ‘kara listesi’nde bulunuyor.

zencani.jpg

Habertürk’ün İran Yargı Erki’ne bağlı Mizan Haber Ajansı’ndan aktardığına göre, Zencani’nin durumuna ilişkin konuşan Yargıtay Başkan Yardımcısı Gulam Rıza Ensari, Zencani hakkında verilen idam kararının Yüksek Mahkeme tarafından onandığını söyledi.

Ensari, aynı davada yargılanan Zencani’nin ortakları hakkındaki idam kararlarınınsa bozulduğunu bildirdi.

Yolsuzluk ve evrakta sahtecilik yaparak devleti 2,8 milyar dolar dolandırmak suçlamasıyla 30 Aralık 2013’te gözaltına alınan İranlı iş adamı Zencani ile iki ortağı Mehdi Şems ve Hamid Fellah Herevi, yargılandıkları davada suçlu bulunarak, Devrim Mahkemesi tarafından idama mahkum edilmişlerdi.

İran medyasında geçen hafta yer alan haberlerde Zencani hakkındaki kararın iptal edildiği iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.