1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Karakurt'ta 'Kamulaştırma' Tartışması Sürüyor
Azerbaycan'dan Karaçanta’ya Ziyaret

Azerbaycan'dan Karaçanta’ya Ziyaret

Merkezi Azerbaycan Bakü’de bulunan Karabağ Azatlık Derneği Genel Başkanı ve üyeleri Kars Belediye Başkanı Murataza Karaçanta’yı makamında ziyaret ettiler.

A+A-

Merkezi Azerbaycan Bakü’de bulunan Karabağ Azatlık Derneği Genel Başkanı ve üyeleri Kars Belediye Başkanı Murataza Karaçanta’yı makamında ziyaret ettiler.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen Azerbaycan Karabağ Azatlık Derneği Genel Başkanı Akif Nağı, Türkiye Temsilcisi Cafer Dal’ı makamında kabul eden Başkan Karaçanta, her Türk’ün gönlünde yatan birliğe atılacak adımın Karabağ’dan geçtiğini söyledi.

Başkan Murtaza Karaçanta, “Her bir Türk’ün gönlünde yatan birliğe atılacak ilk adımın yine hepimizin gönlünde yara olmuş Karabağ’ın azatlığından geçiyor. Kars top yekun kardeşlerinin yanındadır" dedi.

Karabağ Azatlık Teşkilatı Genel Başkanı Akif Nağı, Anadolu’nun başında oynanan oyunların karşısında olduklarını ifade etti.

Akif Nağı, “Nasıl ki Karabağ için Anadolu’da can yanan kardeşlerimiz varsa Anadolu’nun başına örülmek istenen çorabın karşısında da Azerbaycanlı kardeşleri onlarla birlikte omuz omuza mücadele etmeye hazırdır” diye konuştu.

Karabağ Azatlık Teşkilatı Türkiye Temsilcisi Cafer Dal ise Anadolu Türkleri olarak tarihten bu güne, hatta gelecek zaman içerisinde de Kars ın önemine değindi.

Kars kardeşlerimize açılan kapımızdır diyen Dal, “Kars Bizim için önemlidir. Bu sebeple Kars’ın ayakta durabilmesi için göçün önlenmesine, göçün önlenmesi içinde büyük yatırımlara ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Teşkilatın Yayınladığı Karabağ’a ait Kitapların ve kısa filmin Belediye Başkanı. Murteza Karaçanta’ya hediye eden Azeri heyet daha sonra belediye binasından ayrıldı.

Karabağ Azatlık Derneği başkan ve üyelerine Kars’ta Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhsin Ağçay, eşlik etti. Heyet Kars’taki ziyaretlerinin ardından Kocaeli’ye hareket etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.