1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kars’ta
Ayhan Bilgen'den Soru Önergesi

Ayhan Bilgen'den Soru Önergesi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 'Şeker Fabrikaları'nın son durumunu ve özelleştirme kararını meclise taşıdı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 'Şeker Fabrikaları'nın son durumunu ve özelleştirme kararını meclise taşıdı.

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, 'Şeker Fabrikaları'nın son durumunu ve özelleştirmesi durumuna ilişkin Başbakan Binali Yıldırım'ın Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğü’nün 96’ıncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması üzerine soru önergesi verdi.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen önergede; "Şeker Fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınması kararına, Türkiye Ziraat Odaları Birliği başta olmak üzere, çeşitli meslek odaları, işçi, çiftçi, nakliyeci, esnaf, sendikalar ve iktidar hariç, bütün siyasi partiler, yani  neredeyse Türkiye bir bütün olarak karşı çıkmış ve tepki göstermiştir. Bütün bu tepkilere rağmen, ne yazık ki  şeker fabrikalarının satılmasında ısrar edildiği anlaşılmıştır. 

Bu bağlamda; 
1)Mademki Hükümetiniz şeker fabrikalarının kamu üzerinde bir yük olduğunu  ve bunları bir an önce  elden çıkarmayı düşünüyorsa; emeği ve alın teri ile gecesini gündüzüne katarak, Cumhuriyetin ilk dönemlerinden bu güne değin, bu fabrikaların ayakta kalmasını sağlayan ve bu günlere gelmesinde en büyük payı olan  şeker  işçilerine  veya çalışanlar ile birlikte, pancar üreten pancar  birliklerine devri, yada banka kredisi ile satılmasını düşünüyor musunuz? 
2)Şeker fabrikalarının herhangi bir  şirkete satılması mı, yoksa bu fabrikalarda çalışan işçi ve üreticilere verilmesinin mi kamu vicdanını  daha çok rahatlatacağı yönünde bir araştırma yapılmış mıdır?
3) Şeker fabrikaları veya benzer kamuya ait fabrikaların çalışanlara devredilerek işletildiğine yönelik, Dünyada benzer ülkeler var mıdır? Varsa bu yönde bir çalışma yapılmış mıdır?
4 ) Su an hali hazırda satılması düşünülen, ancak  ihalesi yapılmamış olan şeker fabrikalarının çalışanlara devri veya satışı için  herhangi bir yasal engel olmadığı halde, neden bu yönde karar verilmemektedir?"
ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler