Ayhan Bilgen'den Mektup

Ayhan Bilgen'den Mektup

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Silivri Kapalı Cezaevi’nden seçildiği Kars halkına bir mektup gönderdi.

A+A-

HDP'nin tutuklu Kars Milletvekilli Ayhan Bilgen, cezaevinden seçmenlerine gönderdiği mektubunda, "Seçtiğiniz milletvekilini keyfi biçimde tutuklayarak susturacağını sananlara, en ‘Hayır’lı cevabı sandıkta vereceğinize inanıyorum" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, 31 Ocak’ta gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra götürüldüğü Silivri Kapalı Cezaevi’nden seçildiği Kars halkına bir mektup gönderdi. 

Bilgen, seçmen iradesini yok sayanlara karşı halkın cevabını “Hayır” ile sandıkta vereceğini belirtti. 

ayhan-bilgen.jpg

HDP Basın Bürosu tarafından paylaşılan Bilgen’in mektubu şöyle: 

“Bir ülkenin kaderine bir kişinin tek başına karar vermesinin ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurduğuna on binlerce Sarıkamış şehidi ile tanıklık eden sizlere referandumun ne getirip ne götüreceğini anlatmaya ihtiyaç bile duymuyorum. Ne yazık ki, henüz Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığını kazanmadan önce şehrimizde kurulan Kafkasya Cumhuriyeti'nin Anayasası, bugün önümüze konulan paketten daha çoğulcu ve demokratiktir. 

Bir süredir cezaevinde olmam haksız tutukluluğum nedeniyle sizlerle birlikte olma imkanından mahrumum. 

Değerli hemşerilerim, 

Seçtiğiniz milletvekilini keyfi biçimde tutuklayarak susturacağını sananlara, halkın iradesini yok sayanlara, en ‘Hayır’lı mesajı, en güzel cevabı sandıkta vereceğinize olan inancımla hepinizi selamlıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.