1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Çöplüğe İnen Ayıları Görmeye Akın Ediyorlar
Ayhan Bilgen: HDP Kilit Partidir!

Ayhan Bilgen: HDP Kilit Partidir!

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Cumhurbaşkanlığı seçimi tek adamlar arasından tek adam beğenme kampanyası" olmadığını belirterek, "Pazartesi günü paylaşacağımız bildirgede tek adamdan nasıl kurtulacağına dair bir yol haritası sunacağız. Demokratik bir Anayasa’ya geçiş planlanın ip uçlarını paylaşacağız” dedi.

'SEÇMENİN KARŞISINA EN NET BİLDİRİ İLE ÇIKACAĞIZ’

Bilgen, partisinin milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair bildirgelerini 14 Mayıs Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirecekleri toplantı ile kamuoyu ile paylaşacaklarını söyleyerek, şöyle devam etti: “14 Mayıs çok partili demokrasi açısından bir dönüm noktasıdır. O günden bugüne çok partili hayatı ne kadar kurumsallaştırdık biraz önceki örneklerde ifade etik. Biz seçime giren partiler arasında 16 Nisan referandum kampanyasında söylediği sözün arkasında duran, en net bildirgeyi seçmenlerin dikkatine sunacağız.

En net çünkü muhalefet partileri 16 Nisan’da tek adama karşı ‘hayır’ oyu verdiler. Biz de söylediğimiz sözün gereğini yapacağız bu seçim kampanyasında. Bizim açımızdan Cumhurbaşkanlığı seçimi tek adamlar arasından tek adam beğenme kampanyası değildir. Pazartesi günü paylaşacağımız bildirgede tek adamdan nasıl kurtulacağına dair bir yol haritası sunacağız. Demokratik bir Anayasa’ya geçiş planlanın ip uçlarını paylaşacağız.”

Bilgen, seçimlere ilişkin ise “Muhalefet parlamentonun önemine inanıyorsa iktidar blokunun seçim kampanyasının merkezine başkanlığı koyması karşısında kendi tutarlılığını sorgulaması gerekir. Türkiye yönetiminin kaderini belirleyecek olan milletvekili seçimidir. Eğer muhalefet parlamentoda çoğunluğu elde ederse bu ikinci turun da kaderini belirleyecektir. 8 Temmuz’a da bu umutla gidilecektir. Biz Cumhurbaşkanı adayımızın hem yetki devri hem demokratik Anayasa inşa süreci konusunda güçlü bir söz söyleyeceğime inanıyoruz. Hem de Meclis aritmetiği ile de bu değişimin önünün açıklamasının mümkün olduğunu göstereceğiz” dedi.
 
ADAY TANITIMI 22 MAYIS'TA
12 Mayıs’ta son bulacak seçmen kayıtları için çağrıda bulunan Bilgen, “Seçmen iradesinin sandığa yansıyabilmesi için sandık kayıtlarıyla ilgili seçmen listeleriyle ilgili sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısını yapıyoruz. Duyarlılığımızın hedefine ulaşması için her seçmenin üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
Seçimlere kısa bir süre kaldığını ve sorumluluğun partilerden çok halkın omuzunda olacağını ifade eden Bilgen, “Hiçbir oy boşa gitmesin diye açık çağrılar yaptık. Elbette partiler farklı düşünebilirler ama değişimin önünü açabilmek için, birlikte yaşam için siyasi partiler bir araya gelme cesaretini göstermeliler dedik. Son birkaç gündür tanık olduğumuz bir manzara var. Sanki HDP karşı çıkmış gibi bir karalama kampanyası.

Siyasi partilerin sergiledikleri tutumun takdirini halkımıza bırakacağız. Siyasi partiler tabanlarını dinlemez küçük hesaplarla tutum belirlerse bedelini sandıkta öderler. Biz halka inanıyoruz. HDP’yi parlamento dışına itmeye çalışan gereken yaklaşımlara cevabın sandıkta verileceğine inanıyoruz. Medya ambargosuna, kriminalize etmeye devam etseler de halk nezdinde  bunun gereken cevabı alacağını biliyoruz” şeklinde konuştu. Bilgen, 22 Mayıs günü ise aday tanıtımının yapılacağını ardından da miting programıyla birlikte alanlarda olacaklarını söyledi.

‘HALKIN DA TAHAMMÜLÜ KALMADI’
Açıklamalarının ardından Bilgen, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın partisinin gençlik kongresinde HDP’yi kast ederek, “Bunlar bir de parti kurarak benim Kürt kardeşlerimi sömürdüler" sözlerine dair görüşleri sorulan Bilgen, “Biz parlamentoda 3’üncü büyük grubuz. Meclis çalışmalarında onlara rahatsızlık verdiğimizin farkındayız. Siyasi sözümüzle halktan aldığımız yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Kendinde görüyor olabilir ama tam da seçim bu anlayışla halkın iradesine saygı duyma, halk kimi seçiyorsa onunla devam etme anlayışı arasında seçim yapacak. Biz tahammülsüzlüğün farkındayız ama halkın da tahammülünün kalmadığını kendilerine hatırlatmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

'KAMUOYU DA HDP'NİN KİLİT PARTİ OLDUĞUNU GÖRÜYOR'
HDP’nin yayımlanan anketlerde 'kilit parti' olduğu yönündeki açıklamalar ve HDP adayı Selahattin Demirtaş’ın bugün yayımlanan bir röportajında “Erdoğan onurlu çekilme yolunda ilerliyor” sözlerine dair yorumu sorulan Bilgen, “Biz partiler arasında ittifak görüşmeleri sürerken de buna dikkat çekmiştik. Şimdi de tüm kamuoyu bunu görüyor. Her halükarda 2’nci turun belirleyeni HDP seçmeni olacak. Burada kendimize aşırı bir anlam yükleme derdinde değiliz.

HDP’YE BİN 500 BAŞVURU
HDP’ye aday adaylığı başvuru sürecinin tamamlandığını ve bin 500’e yakın başvuru olduğu bilgisini veren Bilgen, başvuruların yarısına yakınının kadın, 250 genç ve 25 engelli yurttaşın ve yoğun bir KHK mağduru başvurusu olduğunu söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler