1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Gülhanım Alibeyoğlu Hayatını Kaybetti
Ayhan Bilgen, Araştırma Hastanesi'ni Sordu

Ayhan Bilgen, Araştırma Hastanesi'ni Sordu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplaması istemiyle Kars Araştırma Hastanesi ile ilgili soru önergesi sundu.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplaması istemiyle Kars Araştırma Hastanesi ile ilgili soru önergesi sundu.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından Anayasanın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) soru önergesi sundu.

Kars Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde çalışan emekçi doktorlarımız bir basın açıklamasını yapmışlardır. Bu basın açıklamasında ; Bizler Kars Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, farklı Anabilim Dallarında çalışan öğretim üyeleriyiz. Uzun bir süredir sıkıntılarımız mevcuttur. Ancak bu sorunlar bilinmesine rağmen bugüne kadar çözülmedi. Kars gibi mahrumiyet ve çetin kış koşullarında görev yapmaktayız. Bu olumsuzluklara birde artan ekonomik sıkıntılar eklendi. Aylardan beri döner sermaye gelirlerimiz ve nöbet ücretlerimiz ödenmiyor. Çocuklarımızın okul masraflarını karşılayamaz olduk. Ekonomik sıkıntılarla boğuşmaktan kendimizi hastalarımıza ve asistanlar ile öğrencilerimizin eğitimine veremiyoruz. 

Bu sorunları dile getiren arkadaşlarımıza başhekimlik tarafından mobing uygulanarak istifaya zorlanıyor, rektör ise bu duruma kayıtsız kalıyor. Farklı Anabilim Dalındaki asistanlar ücret almadan zorla acil nöbeti tutturuluyor (sadece Acil Tıp Anabilim Dalı doktorları tutabilir).

Bu sorunlar nedeniyle 70 tane profoser, doçent, yrd.doç. ve asistan doktor üniversiteden ayrıldı. Bu sayı Ardahan ve Kars Devlet Hastanesinde çalışan uzman doktor sayısından daha fazladır. Bunların bir kısmı istemiye istemiye emekliye ayrıldı, bir kısmı ise başka illere gitti. Bizlerde artık istifa etme eşiğine geldik. Ancak buna, hastaneye harcadığımız emekler ve Ardahanlıların da içinde olduğu bölge halkının mağdur olmaması için direniyoruz. Bildiğiniz gibi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ardahanlıların da 3. basamak hastanesi durumundadır. Burada olacak istifa veya ayrılıklardan Ardahan halkıda zararlı görecektir. Araştırma Hastane idaresi hekimlere ve diğer çalışanlara ödeme yapmazken trilyonlar harcayarak Onkoloji merkezi açtı ancak tekbir doktor bile yok. Cihazlar depoda paslanıyor. Böylesi yönetim anlayışı nedeniyle hastane iflasın eşiğine geldi.

Bu bağlamda;

1- Doktorlarımızın döner sermayeden hak ettikleri paralarını alamadıkları bilgisi doğru mudur?
2- Eğer döner sermayeden para alamadıkları bilgisi doğru ise bunun sebepleri nelerdir?
3- Hastanenin zaman zaman acil servisini kapatmak zorunda kaldığı bilgisi doğru mudur?
4- Eğer acil servisin kapatılma durumu doğru ise hangi sebeplerle, son bir sene içerisinde kaç kere acil servis hizmete kapatılmıştır?
5- Araştırma hastanesinde mobing uygulandığı bilgisi doğru mudur? Hastanede mobing uygulandığına yönelik bir şikayet alınmış mıdır?Eğer bir mobing şikayeti söz konusu ise süreç nasıl işletilmiştir?
6- Son bir yıl içerisinde branşlarına göre kaç öğretim üyesi/öğretim görevlisi Kars Araştırma Hastanesindeki işinden ayrılmıştır?
7- Son bir yıl içinde işten ayrılan personelin ayrılış sebepleri nelerdir?
8- Araştırma hastanesinin kapatılıp daha az maliyetli olsun diye devlet hastanesine çevrileceği bilgisi doğru mudur?
9- Eğer hastanenin kapatılacağı bilgisi doğru ise bunun sebepleri nelerdir?
10- Eğer hastane kapatılırsa bölgedeki yurttaşlarımızın mağduriyetlerinin nasıl giderilmesi planlanmaktadır?
11- Hastanenin Onkoloji servisinin malzemelerinin çürümeye terk edildiği bilgisi doğru mudur?
12- Eğer Onkoloji servisinin malzemeleri kullanılmayıp atıl tutuluyorsa bunun sebepleri nelerdir?
13- Emekçi doktorlarımızın vermiş oldukları dilekçeler neticesinde herhangi bir gelişme olmuş mudur?
14- Hastanenin incelenmesi için müfettiş görevlendirilmiş midir?
15- Eğer konuyu incelemek için müfettiş görevlendirilmiş ise raporunda konuyla ilgili değerlendirmesinde neler vardır?
16- Eğer emekçi doktorlarımızın bu iddiaları doğru ise bakanlığınız nasıl bir yol izlemeyi planlamaktadır?
17- Hastanenin doğumhane, acil çocuk servis ve yeni doğan yoğun bakım üniteleri hizmete açılmış mıdır?
18- Hastanenin doğumhane, acil çocuk servis ve yeni doğan yoğun bakım üniteleri hizmete açılmamışsa bunun sebepleri nelerdir? Üniteler açılmamışsa ne zaman hizmete açılması planlanmaktadır?
19- Kars’ta yaşanan erken doğum vakalarının yaşanma sıklığı üzerine bir araştırma yapılmış mıdır? Eğer araştırma yapılmışsa sonuçları nasıl olmuştur?
20- Taşeron firmalar üzerinden çalışan emekçi personalin kadroya alınma çalışmaları var mıdır? Eğer böyle bir çalışma varsa hangi aşamadadır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.