Avrupalı Sol Partilerin Kürt Halkıyla Dayanışma Toplantısı

Avrupalı Sol Partilerin Kürt Halkıyla Dayanışma Toplantısı

Avrupalı sol partilerin Kürt halkıyla dayanışması toplantısı Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda düzenlendi...

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupalı sol partilerin Kürt halkıyla dayanışması toplantısında yaptığı konuşmada, hiçbir ana ve babanın ağlamaması için uğraştıklarını söyledi.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda düzenlenen Avrupalı sol partilerin Kürt halkıyla dayanışması toplantısına HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP milletvekilleri, Almanya Sol Parti Eş Başkanı Bernd Riexinger, Avrupalı sol parti temsilcileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kışanak’ın açılış konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Demirtaş, Sur’da Cizre’de yaşananların insanlığın başına ilk kez gelmediğini söyledi. Demirtaş, “Bu topraklara barış gelecektir bu akan kan duracak mutlaka. Silahlar susacak, biz istiyoruz ki şu dakikada olsun, bunun için uğraşıyoruz. Başka ana, başka baba ağlamasın diye elimizden geleni yapıyoruz. Ankara’dakiler de ağlamasın İstanbul’dakiler de ağlamasın hiçbir ana, baba ağlamasın. Türk’ün de Kürt’ün de ağlamasın diye uğraşıyoruz. Fakat barış dediğimiz şey yalvarma ile olacak bir şey değildir, bizden onu bekleyenler yanılırlar” diye konuştu.

Toplantıda Almanya Sol Parti Eş Başkanı Bernd Riexinger de bir konuşma yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.