ATM'ler Mikrop Saçıyor!

ATM'ler Mikrop Saçıyor!

Günde binlerce kişinin para çekme veya yatırmak için kullandığı banka ATM’lerinin düzenli temizlenmediği takdirde insan sağlığı için büyük risk oluşturduğu tespit edildi.

A+A-

- Günde binlerce kişinin para çekme veya yatırmak için kullandığı banka ATM’lerinin düzenli temizlenmediği takdirde insan sağlığı için büyük risk oluşturduğu tespit edildi.

Uzmanların verdiği bilgilere göre; ATM’lerin tuş ve ekranları üzerinde yapılan tahlillerde yüzde 23.75’inde insan dışkısında bulunan mikroplara rastlandı. Mikroplar bununla da sınırlı değil; zatürre ve menenjite yol açan ‘streptecoccus pneumoniae’den cilt hastalıkları, apse ile akciğer rahatsızlıklarına neden olan MRSA’ya kadar onlarca mikrop çeşidi ATM’lerde saklanıyor ve bu araçları kullananlar ile birlikte ortama yayılıyor. Bunun yanı sıra para sayma makineleri, bilgisayar klavyeleri, kasalar, bankolar, kapı kolları, asansör düğmeleri yani bireylerin temas ettiği alanların hepsi mikrop, virüs ve mantar tehdidi altında. İngiliz bilim adamları 33 ayrı klavye üzerinde yaptıkları araştırmada, klavyelerin üzerinde klozet ve tuvalet kapı kollarında bulunan bakterilerle karşılaştı. Uzmanlar, araştırmada kullanılan bir klavyede, bir klozettekinden 5 kat fazla bakteri bulunduğunu, kirliliğin kabul edilebilir düzeyin 150 kat üstünde olduğunu bildirdi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.