1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Seçimlere Günler Kaldı... Kars’ta Kaç Seçmen Oy Kullanacak?
Atatürk’ün Kars’a Gelişinin 91. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

Atatürk’ün Kars’a Gelişinin 91. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’a gelişinin 91. yıl dönümü törenlerle kutlandı.Atatürk’ün Kars’a gelişinin 90. yıl dönümü törenlerinin ilki hükümet konağı önünde düzenlendi.

A+A-

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’a gelişinin 91. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk’ün Kars’a gelişinin 90. yıl dönümü törenlerinin ilki hükümet konağı önünde düzenlendi. Törende sırasıyla Atatürk anıtına valilik, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenkleri konuldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’a gelişinin 91. yıl dönümü töreni daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda devam etti.

“HOŞ GELİŞLER OLA MUSTAFA KEMAL PAŞA!”

6 Ekim 1924’te Atatürk’ün Kars’a geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Bundan 91 yıl önce Kars’ta çok önemli bir olay oldu. 6 Ekim 1924 yani bugün Kars’a, Sarıkamış’tan Kars’a gelen tren ulu önderimizi getiriyor. O dönemin Belediye Başkanı Cihangiroğlu İbrahim Bey, coşku seli içerisinde Kars Garı’nda ulu önerimizi karşılıyor. Oradan Türk Ocaklarına giden yol üzerinde Kars halkı, köylüler, öğrenciler yollara diziliyor. Ulu öndere sevgilerini gösteriyor. Adım başı kurban keserek coşkuyla karşılıyorlar. Ve o dönem Azerbaycanlı Besteci Mehmet Ülker Bey de, Azerbaycan halkı adına ulu öndere hitaben bir eser takdim ediyor. Eserin ismi, “Hoş Geliş Ola Mustafa Kemal Paşa” tabi ulu önderin istasyonda karşılanmasından sonra bu eser orada marş halinde okunuyor. Oyun halinde de oynanıyor” dedi.

Daha sonra Atatürk’e hitaben yazılan “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” eserinden bir dörtlüğü okuyan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, sözlerini noktaladı.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın konuşmasının ardından Karslı aşıklar sahne aldı. Ardından da Mustafa Kemal Atatürk’e hitaben yazılan “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” oyunu öğrenciler tarafından oynandı.

Atatürk’ün Kars’a gelişinin 91. yıl dönümü törenlerine Vali Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Ali Avcı, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Başsavcı Serdar Durmuş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yusuf Durmuş, daire ve kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.