1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Dağıstan Devlet Üniversitesi İle İkili Anlaşmalar İmzalandı
Aşıklar Diyarı Bir Çınarını Daha Kaybetti

Aşıklar Diyarı Bir Çınarını Daha Kaybetti

Başkan Faruk Köksoy, Halk ozanı Şeref Taşlıova’nın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

A+A-

- Başkan Faruk Köksoy, Halk ozanı Şeref Taşlıova’nın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Devlet Sanatçısı Aşık Şeref Taşlıova'nın, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduklarını bildirdi.

Köksoy, konu hakkında basına yaptığı açıklamada, Taşlıova'nın, Ardahan'ın Çıldır ilçesi Gülyüzü köyünde 10 Nisan 1938'de dünyaya geldiğini ve Ardahan için önemli bir isim olduğunu söyledi.

Taşlıova'nın vefatından kendilerini ve Ardahanlı hemşehrilerini derinden üzdüğünü belirten Köksoy, şöyle konuştu:

"Allah rahmet eylesin. Entellektüel birikimi, yüksek biri sanatçı ve daha da önemlisi bir hemşerimizdi. Dolayısıyla bu anlamda yeri zor doldurulur bir değerimizi kaybettik. Üzüntülüyüz. Meşhurluğu, tanınırlığı, ülke sınırını aşmış uluslararası şahsiyet kazanmış ve aynı zamanda aşıklık geleneğinin, aşıklık sanatının önemli lider temsilcilerinden birisiydi. Kendisi, milli ve manevi değerlere bağlı, topluma önder olmayı, ahlaklı, faziletli mesajlar vermeyi ilke edinmiş biriydi. Taşlıova, aynı zamanda UNESCO tarafından sanatı ve yaklaşımı ile yaşayan kültür adamı olarak ilan edilen bir insandı. Başta ailesi olmak üzere sevenlerine, sanatçı dostlarına ve Ardahanlı hemşehrilerime başsağlığı diliyorum"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.