1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. CHP, ‘Yeni İl Binası’na Taşındı
Arslan 'Doğu Ekspresi'yle Yolculuk Yaptı

Arslan 'Doğu Ekspresi'yle Yolculuk Yaptı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Doğu Ekspresi’nin Kars-Ankara treni ile Sarıkamış’a kadar yolculuk yaptı.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Doğu Ekspresi’nin Kars-Ankara treni ile Sarıkamış’a kadar yolculuk yaptı.

Kars Tren Garı’na Vali Rahmi Doğan ile birlikte gelen Bakan Ahmet Arslan, bir süre gar binasında Doğu Ekspresi’nin Ankara yolcularıyla sohbet etti. Ardından Doğu Ekspresi’ne binen Arslan ve beraberindekiler, trenle Sarıkamış’a kadar yolculuk etti.

Haberin Öncesi

Bakan Arslan Kars'ta

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, özel uçakla Kars’a geldi.

Bakan Arslan’ı Harakani Havaalanı’nda Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Milletvekili Selahattin Beyribey, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, kurum ve daire müdürleri ile partililer karşıladı. 

Geceyi Kars’ta geçirecek olan Arslan, sabah saat 08.00’de Doğu Ekspresi ile Sarıkamış’a gidecek. Sarıkamış’tan karayoluyla tekrar Kars’a dönecek olan Bakan Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile düzenlenecek “Tarım Zirvesi”ne katılacak.

Arslan 'Doğu Ekspresi'yle Yolculuk Yaptı

Arslan 'Doğu Ekspresi'yle Yolculuk Yaptı

Arslan 'Doğu Ekspresi'yle Yolculuk Yaptı

Arslan 'Doğu Ekspresi'yle Yolculuk Yaptı

Kars'ta Tarım Zirvesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımıyla 'Tarım Zirvesi' yapıldı.

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Tarım Zirvesi'nin 2'incisi yapıldı.

Tarım Zirvesi'nde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bir cümle ifade etmek lazım. Zaman zaman söylenir veya bölgede kullanılan bir ifade var. "Aman ha etliye, sütlüye karışma" bu çok manidar bir ifadedir. Etliye sütlüye karışma demek, başkalarının size biçtiği role göre hareket edip, başkalarının size biçtiği işlemleri yapın, işi yapın onun dışında bir ses çıkarmayın. İşte tam da bu cümleden hareketle biz artık etliye de karışıyoruz, sütlüye de karışıyoruz. Karışmak zorundayız. ve bunu daha iyi yapmak zorundayız" dedi.

Arslan, "Kars'ta tarihçilerin ifadesidir, Sarıkamış'taki şehitlerimiz dahil olmak üzere sadece bu bölgede 1,5 milyon şehidimiz var. ve bugün eğer biz ülkenin içinde ve ülkenin dışında, ülkenin huzuru için, bekası için istikbali ve istiklali için, mücadele edip şahadet şerbeti içmeye gidiyorsak bunun bir sebebi var. Geçmişten beri bu coğrafyada bize roller biçmek istediler. Kendi menfaatleri doğrultusunda onların çıkarı neyi gerektiriyorsa, ona göre davranmamızı istediler. Biz işte ister tarım ve hayvancılıkta, ister ülkenin bekasında diyoruz ki, evet biz sizin dediğiniz gibi 'etliye sütlüye karışmadan' sizin menfaatlerinize göre değil, ülkemiz insanının memleketimizin menfaati neyi gerektiriyorsa ona göre davranacağız. Bir başka ifadeyle etliye de karışacağız. Sütlüye de karışacağız. Ne pahasına, ecdadın şehit olmak pahasına vatan olarak bıraktığı bu toprakları, gelecek nesillere vatan olarak bırakmak için, ne pahasına olursa olsun 80 milyon dün olduğu gibi bu günde şehadet bu günde şehadet şerbeti içmeye hazır" diye konuştu.

Daha sonra söz alan ve gidecek başka bir yerimiz yok diyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'da, "Gidecek başka bir yerimiz yok. Bakın gelecekleri varsa görecekleri de var. Buna emin olun, bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Ama bizim bir çakıl taşımızda gözü olanın gözünü çıkaracağız. Onlar görecekler. Allah'ın izniyle biz eminiz. Kendimizden eminiz. Bayrağımızı ve vatanımızı seviyoruz. Birliğimiz beraberliğimiz devam ettiği müddetçe devam edecektir. Bunların kimin oyuncağı olduğunu bu millet görmüştür. Kimin oyuncağı, kimin piyonu olduğunu bu halk görmüştür. İşte gerçek halk buradadır. Biz hepinizi seviyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından bakanlar Kars'tan ayrıldı. Tarım Zirvesi'ne ise devam edildi. Tarım Zirvesinde tarım ve hayvancılık konuşuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.