Arpaçay'da Yaz Kur'an Kursundaki Çocuklar Yarıştı

Arpaçay'da Yaz Kur'an Kursundaki Çocuklar Yarıştı

Arpaçay merkez ve köylerinde yaz tatili boyunca devam eden Kur'an kurslarında eğitim alan çocuklar arasında yarışma düzenlendi.

A+A-

Kars Arpaçay merkez ve köylerinde yaz ayı boyunca devam eden Kur’an Kurslarında eğitim alan çocuklar, öğrendikleri bilgileri ilçe merkez camiinde düzenlenen yarışmada sergileme şansı buldular.

Kurslar başlamadan duyurusu yapılan ve miniklerin dört gözle beklediği ödüllü yarışmalar neşeli dakikaların geçmesine neden oldu. Köy ve merkezden çok sayıda miniğin yanı sıra velilerin de katılımıyla geçen yarışmalar zaman zaman kıyasıya mücadelelere sahne olurken zaman zaman da katılımcıları güldürdü.

Toplamda 40 sorunun sorulduğu yarışmada çocuklar göstermiş oldukları performanslarıyla övgü alırken, velilerin de en az çocuklar kadar heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı. Havanın da güzel olmasıyla yarışma sonrası eğlenen çocuklara sürpriz hediyeler verildi. Düzenlenen yarışmada dereceye girenlerin hediyelerini  İlçe Müftüsü Ahmet Gözcü  verirken; amaçlarının Kur’an kurslarını yarıştırmak değil sadece bilgiyi elde  etme yolunda gayretli olma bilincini aşılamak olduğunu söyledi. Kursiyerlerin birbirini tanımalarının sağlandığı yarışmada Kur’an Kursları arasında birlik beraberliğin artırılmasının amaçlandığını ifade eden Gözcü; göstermiş oldukları başarılardan dolayı çocukları ve emeği geçen çalışanları tebrik etti.

Yarışmalarda dereceye giremeyen miniklere de çeşitli hediyeler verilirken başarılı öğrencilere süpriz hediyeler dağıtıldı. Çocukların  yaşadıkları mutluluk  gözlerinden okunurken yarışma sonrası hatıra fotoğrafı çektirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.