1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış'ta Trafik Kazaları: 1 Ölü, 2 Yaralı
Arpaçay’da Tarla Günü

Arpaçay’da Tarla Günü

Arpaçay’da bağlı Değirmenköprü, Köyü’nde tarla günü etkinliğiyle yapıldı.

A+A-

- Arpaçay’da bağlı Değirmenköprü, Köyü’nde tarla günü etkinliğiyle yapıldı.

Arpaçay’da son yıllarda üretimine başlanılan silajlık mısır, ilk olarak 2013 yılında Tomarlı köyünde deneme amaçlı 5 dönüm arazide ekilirken, bu yıl yapılan çiftçi bilinçlendirme çalışmalarıyla 2014 yılında Değirmenköprü, Akçalar, Bozyiğit ve Kümbet köylerinde ekildi.

Proje kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde önemli büyümeler sağlanarak 2014 yılında Arpaçay sınırları içerisinde 500 dönüm arazide silajlık mısır üretimi gerçekleştirildi. Alet, ekipman, tohum, gübre ve teknik desteklerin tamamının İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Arpaçay Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve AKAK (Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi) tarafından karşılandığı projede, gelecek yıl ekim sahasının 1.000 dönümü geçmesi hedefleniyor.

Değirmenköprü Köyü’nde yapılan tarla günü etkinliklerine Vali Yardımcısı Musa Evin, Kaymakam Faruk Erdem, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün, Belediye Başkanı Erçetin Altay, İlçe Müdürleri, Birlik Başkanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Protokol konuşmaları sonrasında ekilen mısırlar misafirler için pişirilerek katılımcılara dağıtılırken, temsili olarak mısır hasadı da gerçekleştirildi. Projede başarıya ulaşan ve 90 dönüm mısır ekilişi yapan çiftçi Taner Erdağı'na plaketini Vali Yardımcısı Musa Evin verdi. Etkinlik saz dinletisi, slayt sunumu ve çeşitli programların düzenlenmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.