Arpaçay’da ‘Dünya Ruh Sağlığı Günü´ Bilgilendirme Toplantısı

Arpaçay’da ‘Dünya Ruh Sağlığı Günü´ Bilgilendirme Toplantısı

Arpaçay Toplum Sağlığı Merkezi uzman personelleri, "Dünya Ruh Sağlığı Günü" münasebetiyle Müftülük Konferans Salonu’nda kadınlarla bir araya gelerek "Şizofreni bir hastalıktır. Kişinin Kimliği Değil!" sloganıyla bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenle

A+A-

- Arpaçay Toplum Sağlığı Merkezi uzman personelleri, "Dünya Ruh Sağlığı Günü" münasebetiyle Müftülük Konferans Salonu’nda kadınlarla bir araya gelerek "Şizofreni bir hastalıktır. Kişinin Kimliği Değil!" sloganıyla bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenledi.

Arpaçay Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Ebe Hülya Çelik ve Ebe Aycan Eraslan tarafından kadınlara yapılan bilgilendirme toplantısında ruhsal hastalıklar ve bu hastalıkların tedavileri konusunda eğitimler verilerek ruhsal hastalıklarla mücadele eden kişilere karşı önyargılı olunmaması konusunda uyarıda bulunuldu.

Toplantıda kadınlar ruh sağlığı ve beden sağlığının bir bütün olduğunun, ruhsal rahatsızlıkları bulunan hasta ve hasta yakınlarının da toplum içerisinde rahatsızlıklarından dolayı damgalanmasının önüne geçilmesi gerektiği dikkat çekildi. Toplantının son bölümü sohbet havasında geçerken, katılımcıların merak ettiği sorular da soru-cevap bölümünde uzman personeller tarafından yanıtlandı.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, dünya genelinde ve ülkemizde ruhsal rahatsızlıkların sıklığı ve yaygınlığının giderek artmasına ve bu tür hastalıkların insan hayatında önem arz etmesine rağmen toplumun bu konuyu algılaması ve bakış açısının ruh sağlığında oluşan olumsuzlukların ihmaline neden olduğunu belirtti.

Erdem, bu rahatsızlıklarla mücadele eden kişilerin de kendi tercihleri sonucunda bu durumu yaşamadıklarını ve vatandaşların toplumda bu kişilere karşı daha duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.