1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Vali Doğan’dan ‘Mont’ Haberine Tepki
Arpaçay Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Yapıldı

Arpaçay Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Yapıldı

Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES)’in 2015 yılı Nisan ayı olağan genel kurul toplantısı Kaymakam Faruk Erdem’in Başkanlığı’nda yapıldı.

A+A-

Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES)’in 2015 yılı Nisan ayı olağan genel kurul toplantısı Kaymakam Faruk Erdem’in Başkanlığı’nda yapıldı.

Arpaçay Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya İl Genel Meclisi üyeleri ve köy muhtarlarının yanı sıra ilçe şantiye şefi ve ilçede görevli yol ve su işlerinden sorumlu mühendisler katılarak yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgiler verdiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na müteakiben toplantı Birlik Müdürü Umut Solmaz’ın meclis üyelerine 2014 yılı Kesin Hesabıyla ilgili bilgi vermesinin ardından 2014 yılı gelir ve gider hesaplarının mecliste katılanların oy birliği ile ibra edilmesiyle başladı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra yıllar bazında son 3 yıl içerisinde gerçekleştirilen yatırımlar ve önümüzdeki yıl planlanan yatırımlar hakkında meclis üyelerine sunum yapıldı. Görev süreleri dolan Birlik encümen üyeliği için de seçim yapılırken muhtarların yaptığı gizli oylama sonucu encümen üyeliğine aday olan muhtarlardan Küçükçatma Köyü Muhtarı Mustafa Kaya ve Çanaksu Köyü Muhtarı Ünsal Ateş asıl, Tepeköy Muhtarı Yakup Aydın ise yedek üyeliğe seçildi.

Toplantıda yatırım planları ve şantiye faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerine bilgilendirme yapan Kaymakam Faruk Erdem, 2015 yılı faaliyet ve çalışma programı hakkında Meclis Üyelerini detaylı olarak bilgilendirirken yapılan her yatırım hakkında meclise bilgi verdi.

Erdem, Arpaçay’da bu yıl köylerde yapmayı planladıkları köy konağı ve taziye evleri için devlet-millet işbirliği içinde hazırladıkları planı muhtarlara sundu ve oylama sonucu köy muhtarlıklarının sağlayacağı katkı payları ile Mayıs ayı içerisinde ihale yapmayı planladıklarını belirtti.

Erdem, bundan sonraki süreçte de yapılacak her çalışmanın Arpaçay’a hayırlı olmasını dileyerek katılımcılara teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.