1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Yaralı 'Balaban Kuşu' Tedavi Altına Alındı
Arpaçay Belediyesi, Doğu Ekspresi Yolcularını Ağırladı

Arpaçay Belediyesi, Doğu Ekspresi Yolcularını Ağırladı

Arpaçay Belediyesi, Doğu Ekspresiyle Kars’a gelen 500 yolcuyu Sarıkamış Garı’nda karanfillerle karşılayıp Kars Garı’na kadar eşlik etti.

A+A-

Arpaçay Belediyesi, Doğu Ekspresiyle Kars’a gelen 500 yolcuyu Sarıkamış Garı’nda karanfillerle karşılayıp Kars Garı’na kadar eşlik etti.

Gar’da da yolculara Kars Ketesi, Kaşar Peyniri, Çorba ve çay ikramıyla ağırlayan Arpaçay Belediyesi, ilçenin tanıtım broşürünü de dağıttı.

Arpaçay Belediyesinin karşılama organizasyonuna AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksay, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, Ticaret İl Müdürü Adem Beyribey, AK Parti İlçe Başkanı Eyüp Koç katıldı.

Akşam saat 19.00’da Sarıkamış Tren Garı’nda karşılan yolculara karanfil dağıtan milletvekili ve belediye başkanları misafirlerle tek tek tokalaşarak “Hoşgeldiniz” diyerek, yolculuklarının nasıl geçtiği ve Kars’tan beklentileri ile ilgili de sohbet ettiler.

arpacay.jpg

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, “Sizleri şehrimizde görmekten son derece mutluyuz.” diyerek, Kars’ın tarihi ve turistik özelliklerinin yanı sıra yöresel mutfak lezzetleri, misafirperverliği, havasıyla cezp edici özelliğe sahip bir il olduğunu ve Kars’a bir gelenin bu özelliklerle tanıştıktan sonra tekrar tekrar geldiğini anlattı.

Doğu Ekspresi yolcularına bir de halk ozanı sürprizi yapıldı. Halk ozanları Gültekin Bulutoğlu ve Bahattin Yıldız, vagonları tek tek gezerek misafirlere Kars’ın kahramanlık türkülerini seslendirdiler. Yolcuların tamamı cep telefonlarına kayıt yaparak hak ozanlarının Kars’ı, Arpaçay’ı ve ülkemizi anlatan değişlerini eş dost ve akrabalarıyla paylaştılar. “Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa”, “Kars’ın Kalesinde Toplar Atılır”, “Apraçay’ı aştı taştı” türküleriyle yolcuları coşturdular. Yolcularda aşıkların kahramanlık türkülerine alkış ve sesleriyle destek vererek böyle bir ilgi beklemediklerini ve gördükleri bu yakın alakadan dolayı şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.