1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars | 'Kış 2021 Tatbikatı' Tamamlandı
Arpaçay Anadolu Lisesi Tubitak Projesi Bölge Elemelerinde

Arpaçay Anadolu Lisesi Tubitak Projesi Bölge Elemelerinde

Arpaçay Anadolu Lisesi önemli bir başarıya imza atarak “Endemik Bitki Özlerinin Bakteri ve Mantarlara Etkisi ve Hazır Gıdalarda Koruyuculuğu” isimli TÜBİTAK projesiyle Kars genelinde 20’yi aşkın proje...

A+A-

Arpaçay Anadolu Lisesi önemli bir başarıya imza atarak “Endemik Bitki Özlerinin Bakteri ve Mantarlara Etkisi ve Hazır Gıdalarda Koruyuculuğu” isimli TÜBİTAK projesiyle Kars genelinde 20’yi aşkın proje arasından ilk 3’e kalarak TÜBİTAK bölge elemelerine gitmeye hak kazandı.

Kimya Öğretmeni Betül Gündüz’ün danışmalığında yürütülen proje Arpaçay Anadolu Lisesi öğrencilerinden KÜRŞAT Demir ve BÜŞRA Çağliyan tarafından hazırlandı. İl genelinde ilk 3’e girerek önemli başarı elde edilirken fen alanında da TÜBİTAK bölge elemelerine katılan tek proje olma özelliği taşıyan çalışma için Kaymakam Faruk Erdem, okulu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerden proje hakkında bilgi aldı.

Anadolu Lisesi’nin fen laboratuvarında Kaymakam Erdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne proje uygulamalı olarak sunuldu. Projeyi oldukça başarılı bulan ve sunum sonrası öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Erdem, Arpaçay’da bu alanda ilki yaşattıkları için kendilerine teşekkür etti.

Konuyla ilgili Arpaçay Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Arpaçay Kaymakamlığı olarak 30 Mart -2 Nisan tarihleri asında Erzurum’da yapılacak bölge elemelerinde öğrencilerimize tüm Arpaçaylılar adına başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.