1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Cankurtaran Geçidi'nde Zor Anlar
Ardahan Belediyesi Sıcak Asfalt Çalışmasına Başladı

Ardahan Belediyesi Sıcak Asfalt Çalışmasına Başladı

Ardahan Belediyesi, Kongre Caddesinde sıcak asfalt çalışması başlattı.

A+A-

Ardahan Belediyesi, Kongre caddesinde sıcak asfalt çalışması başlattı.

Ardahan’da ana cadde ve sokaklarda altyapı sorunlarının çözülmesiyle birlikte, sıcak asfalt çalışması başladı. Kongre Caddesinde başlatılan sıcak asfalt çalışmalarını inceleyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kentte alt yapı çalışmalarından kaynaklı bozulan yolların en üst standartlarda yapılacağını ve ana caddelerinde sıcak asfaltla kaplanacağını söyledi.

Başkan Köksoy, "Kentte ana cadde ve sokaklarda yaklaşık 4 yıldır devam eden altyapı çalışmalarımız nedeniyle yollarımızın bozukluğu bizleri de üzmüştür. Ardahanlı hemşerilerimize, bu sıkıntılara katlandıkları için ben çok teşekkür ediyorum. Biz bu altyapı çalışmalarını yapma zarureti içerisindeydik. Yaklaşık 5 yıl içerisinde 300 km den fazla ana caddelerimizde ve mahallerimizdeki cadde ve sokaklarda kazı çalışması yaptık. Yine 100 kilometreden fazla kanalizasyon, 110 kilometre civarında doğalgaz ve 30 kilometreye yakın da su isale hattı gerçekleştirdik. Elektrik ve telekomünikasyon hatlarının yer altına alınması birlikte toplam 300 kilometre kazı çalışması yapmış durumdayız. Bu kazılar ana cadde ile birlikte diğer caddelerde 3-4 kez yapıldı” dedi.

Ardahan’ın altyapı sorunlarının giderildiğini ve bugün itibariyle asfalt çalışmalarının başladığını belirten Başkan Köksoy, “Bir yıl da 100 çalışma günü olan mevsimin ve bölgenin içerisindeyiz. Dolayısıyla bu mevsim şartlarında özellikle kazı ve altyapı çalışması yapmak, ardından kaplamaları düzeltmek elbette ki uzun bir süreç aldı. Bugün itibariyle inşallah, yağmur suyu hatları ızgaraları yer altına alınarak caddelerdeki alt yapı çalışmalarımızı bitirmiş bulunuyoruz. Tabi bu alt yapı çalışmalarımızı bitirme tarihiyle endeksli olarak planlı yol kaplama ihalesi ile sıcak karışım ihalesini zamanında yaptık ve ihaleler biter bitmez çalışmaya başladık. Bu yıl inşallah yağmur ve başka olumsuz bir sebep olmaz ise Ardahan şehir merkezinde 10 kilometre sıcak karışım asfalt, 10 kilometre de önceden attığımız Sathi kaplama asfaltlarımızın onarımını yaparak ikinci katları yapılacak. Böylelikle Ardahan şehir merkezinde asfalt anlamında ana caddelerimiz de ciddi bir sorunumuz kalmayacak. Hatta bu yıl ilk defa doğal taşla kaplı olan Koca Mustafa Paşa caddemiz yani eski Halk Eğitimin önüne gelen cadde ile Fevzi Çakmak caddelerimiz de sökülerek sıcak karışım asfalt yapılacaktır. Mevsimin izin verdiği Nisan ayından bu yana birçok mahallemizde ve caddemizde kilit park ve beton parke yol kaplamalarımız da devam etmektedir. Bu güne kadar yaklaşık 7 kilometre de kilit parke kaplaması yaptık. Böylelikle 2016’nın sonunda ana caddelerimizde çok büyük oranda yol kaplama sorunu bitmiş olacak. Hem hemşehrilerimize, hem de şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra çok küçük onarımlar yapacağız. Hedefimiz, niyetimiz budur, kararlığımız budur. Önümüzdeki yıllarda yine kaldırımlarda bine cephelerinde sokaklarımızda artık estetik çalışmalara tarihi eser onarımlarına devam edeceğiz. Şehrimize hayırlı olsun. Bu yıl yine şelale çalışmamız devam ediyor. Tarihi köprünün restorasyonu bitiyor, kura nehri üzerinde beton köprünün sol şeridinde iki parkımızı birleştirecek yürüyüş ve sportif bir köprü inşaatımız ise başladı. Hayvan borsası projemiz de bitmek üzere. Yine kesimhane projemizin bu yıl temelini atmayı planlıyoruz. Kentsel dönüşüm projemiz inşallah anahtar teslim hedefimiz 314 konuttur ve ayrıca iki kentsel dönüşüm projemiz de devem ediyor. Bunların dışında belediyemiz bünyesinde 18 uygulamamız devam ediyor. Belediye olarak şehrimizin önünü açacak değişim dönüşümü yapacak projelerle mücadelemiz gece gündüz devam etmektedir. Halkımız bundan emin olsun. Verdiğimiz sıkıntılara katlandıkları için hoş görüleri için şehrimiz halkına teşekkür ediyorum. Asfalt çalışmasının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Ardahan Belediyesi Sıcak Asfalt Çalışmasına Başladı

Ardahan Belediyesi Sıcak Asfalt Çalışmasına Başladı

Ardahan Belediyesi Sıcak Asfalt Çalışmasına Başladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.