AÖF’ten Sınavsız İkinci Üniversite İmkanı

AÖF’ten Sınavsız İkinci Üniversite İmkanı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, örgün veya Açıköğretim olmak üzere bütün öğrenci ve mezunlara sınava girmeden ikinci üniversite okuma imkanı sunuyor.

A+A-

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, örgün veya Açıköğretim olmak üzere bütün öğrenci ve mezunlara sınava girmeden ikinci üniversite okuma imkanı sunuyor.

Merkezi Eskişehir’de olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin (AÖF) İstanbul Avcılar Bürosu, İkinci Üniversite uygulamasının tanıtımını yaptı. İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi Öğrenci Yemekhanesi (MENZA) yanında açtıkları stantta ikinci üniversite okumayı düşünenlere bilgiler veren AÖF İstanbul Avcılar Bürosu personeli, merak edilen soruları yanıtladı.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, 17 lisans ve 38 önlisans olmak üzere toplam 55 program bulunduğu, bunlardan 16 lisans ile 36 önlisans olmak üzere toplam 52 bölüme öğrencilerin ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırılabilecekleri belirtildi. Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından, meslek yüksekokullarında okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak, ayrılmış olanlar, lisans programlarında okuyan/mezun olanlar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine göre, öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar (halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar) ve diğer yükseköğretim kurumlarının açıköğretim programlarında okuyan/mezun olanlar, Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birinde okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilecekler.

Ayrıca adayların ikinciuniversite.anadolu.edu.tr adresinden ön başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekleri gibi ön başvuru yapan veya yapmayan adaylar için tahmini kayıt tarihi olan 5-25 Eylül 2017 tarihleri arasında mutlaka İnternet Başvuru Belgesi ile kayıt için gerekli belgelerini hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF bürolarına gidip kayıt işlerini tamamlamaları gerekiyor.

Öte yandan büro personeli, önlisans bölümlerine YGS puan türü ve lisans bölümlerine de LYS puanlarına göre de kayıt yaptırılabileceği konusunda öğrencilere bilgiler verdi. Meslek yüksekokulundan mezun öğrencilere de ikinci üniversite dışında Dikey Geçiş Sınavı ve Açıköğretim Sistemi ile eğitim veren fakültelerin lisans bölümlerine 3’üncü sınıftan başlayabilecekleri hakkında bilgiler de verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.