1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kuyucuk Kuş Cenneti’nde Kuş Kalmadı
'Annemin Şarkısı'na Kars'tan Yoğun İlgi

'Annemin Şarkısı'na Kars'tan Yoğun İlgi

Çarşamba gösterimlerinin bu haftaki filmi Annemin Şarkısı- Klama Dayika Min sinema salonundaki koltuklarda oturacak yer kalmayınca birçok seyirci tarafından ayakta seyredildi.

A+A-

Çarşamba gösterimlerinin bu haftaki filmi Annemin Şarkısı- Klama Dayika Min sinema salonundaki koltuklarda oturacak yer kalmayınca birçok seyirci tarafından ayakta seyredildi.

İlk olarak 2014 Saraybosna Film Festivali Saraybosna’nın Kalbi En İyi Film, Saraybosna’nın Kalbi En İyi Erkek Oyuncu, 2014 Antalya Uluslararası Film Festivali En İyi İlk Film, En İyi Erkek Oyuncu (Feyyaz Duman), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Aziz Çapkurt) ve En İyi Müzik ödüllerini almıştı.

14 Kasım Cuma günü gösterime giren film Kars Sinema Topluluğu tarafından Yönetmeni Erol Mintaş ve başrol oyuncusu Feyyaz Duman’ın katılımı gösterildikten sonra söyleşi de yapıldı.

Uluslararası film festivallerinden birçok ödül alan Annemin Şarkısı ‘İstanbul’a zorunlu göçen Kürt bir anne-oğul ilişkisinin yanı sıra kentsel dönüşümle katmanlaşan kimlik sorununa yakından bakan film seyirciler tarafından oldukça beğeniyle karşılanırken, seyirciler Yönetmene ve Oyuncuya böyle bir film çektikleri için teşekkürlerini ifade ettiler. Beğenilerini paylaşarak soruları birebir sorma şansı elde ettikleri için de ayrıca KST ye organizasyon için teşekkür ettiler.

annemin-sarkisi-foto-(1).jpgannemin-sarkisi-foto-(2).jpg

GELECEK GÖSTERİM: ‘TEK BAŞINA’

Kars Sinema Topluluğu 26 Kasım 2014 Çarşamba günü ise 25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’ nedeniyle Eğitim Sen’le ortaklaşa ‘TEK BAŞINA’ adlı filmin gösterimine ev sahipliği yapacak.

25 Kasım, Dominik Cumhuriyeti'nde, Salcedo'da Ojo de Agua adlı köyde doğmuş  Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele eden Clandestina Hareketi'nin öncülerinden olan Patria, Minerva ve Maria Mirabel kız kardeşlerin, diktatörlüğün askerleri tarafından, tecavüz edildikten sonra vahşi bir şekilde katledildikleri, utanç gününün ve insanlık ayıbının yıl dönümüdür.

Her Çarşamba saat 19:30 da Kars Şehir Sinemasında gerçekleştirilen film gösterimlerine tüm sinemaseverlerin yanı sıra emekçi kadınlar özel olarak davet ediliyor!..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.