1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Covid-19 | Binali Yıldırım ve Eşi Virüse Yakalandı
Ankara’nın Yeni Belediye Başkanı Seçildi

Ankara’nın Yeni Belediye Başkanı Seçildi

Ankara’nın yeni Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “İnşallah bundan sonrada hep beraber Ankara’mıza güzel hizmetler noktasında el ele vererek birlikte çalışmayı düstur edineceğiz.

A+A-

Ankara’nın yeni Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “İnşallah bundan sonrada hep beraber Ankara’mıza güzel hizmetler noktasında el ele vererek birlikte çalışmayı düstur edineceğiz. Ortak akılla güzel hizmetlere inşallah vesile olacağımıza inanıyorum. Temel felsefemiz dürüst, şeffaf ve adil bir yönetim” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Melih Gökçek’ten boşalan başkanlık görevine yeni seçilecek ismi belirlemek üzere toplandı. Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda Meclis 1. Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında başlayan toplantıda önce Ankara Valiliğinden gelen yazı okundu. Ardından CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya ve MHP meclis üyesi Ramazan Şimşek birer konuşma yaptı. Sonrasında Meclis Başkan Vekili Ölmez, seçimin nasıl gerçekleşeceğine dair meclis üyelere bilgi verdi. Ardından Ankara’nın yeni başkanını seçmek için oy verme işlemleri başladı. Oy verme işlemi sırasında adı okunan meclis üyeleri sandık başına giderek oylarını kullandı. AK Parti’nin adayı Mustafa Tuna, seçimin ilk turunda, 136 üyenin 104’ünü alarak, Ankara’nın yeni büyükşehir belediye başkanı seçildi. Toplam 136 oyun kullanıldığı seçim sonucunda, 104 kabul, 29 boş ve 3 geçersiz oy çıktı.

Sonuçların açıklanmasından ardından Mustafa Tuna meclis üyelerine bir teşekkür konuşması yaptı. Kendisini bu göreve adaylık noktasında layık gören başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, partinin genel merkez yöneticilerine il teşkilatına ve meclis üyelerine teşekkür eden Tuna, “Bugün yapılan bu seçimde de şahsıma gösterdiğiniz bu güvene layık olmaya sonuna kadar gayret edeceğimi ifade etmek istiyorum. Destekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada hep beraber Ankara’mıza güzel hizmetler noktasında el ele vererek birlikte çalışmayı düstur edineceğiz. Bütün kişi ve kurumların herkesin görüş ve kanaatleri şehrimizin daha iyi noktalara gelmesi noktasında çok önemlidir. Akıl bedava. Herkesin aklına ihtiyacım var. Ortak akılla güzel hizmetlere inşallah vesile olacağımıza inanıyorum. Temel felsefemiz dürüst, şeffaf ve adil bir yönetim. Bu anlayışla hiç kimseye farklı muamele yok. Kimseye zulümde yok. Bizim uygulamalarımız bu yöndedir. Bu yönde de sizlerin desteklerini her zaman yanımda göreceğime inanıyorum. Oylarınızla gösterdiğiniz bu güvene layık olmaya çalışacağım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.