1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP’den “Hayır Demezsek Ne Olur" Bildirisi
Ankara'dan 'Adalet Yürüyüşü' Başladı

Ankara'dan 'Adalet Yürüyüşü' Başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla Ankara Güvenpark’tan İstanbul’a ‘adalet yürüyüşü’ başlatıldı.

A+A-

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapis cezası verilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla Ankara Güvenpark’tan İstanbul’a ‘adalet yürüyüşü’ başlatıldı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı alana detaylı üst araması yapılarak girişlere izin verildi. Güvenpark’ın anıt kısmı ise bariyerlerle çevrildiği için girişe izin verilmedi. Saat 10.00’dan itibaren Güvenpark ve çevresinde kalabalıklar toplanmaya başlarken, çok sayıda yol ve Kızılay metrosunun kapatılmış olması nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşandı.

Öte yandan Ankara’da uzun yıllardır ilk kez Kızılay’da başlayan ve devam eden bir kitlesel yürüyüşe izin verildi. Adalet yürüyüşünün Ankara kısmının 6 gün süreceği belirtiliyor. Yürüyüşün toplam süresinin ise 23 gün olması bekleniyor. Ankara yürüyüşünün bugünkü bölümü Eryaman’da sona erecek.

KILIÇDAROĞLU: ADALET GELİNCEYE KADAR SÜRECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşe katılmak üzere evinden çıktığı sırada yaptığı açıklamada,”Umuyorum vicdanları sağır olanlar bizim sözümüze kulak verirler. Adalet için yürüyüşü başlatıyorum. İstanbul’a kadar yürüyeceğim, bizim yürüyüşümüz adalet gelinceye kadar devam edecek” dedi.

‘HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ’

CHP lideri saat 11.00’de geldiği Güvenpark’ta yaptığı konuşmada ise herkes için adalet istediğini belirterek, şu açıklamada bulundu: “Kendi ülkemizde gazetecilerin, milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyorum. Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adalet, adalet, adalet. 20 Temmuz darbesi yapanları istemiyoruz. Özgürlük istiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde insan olmaz.”

AKSÜNGER: HDP’Lİ VEKİLLER İÇİN DE YÜRÜYORUZ

Herkesin merak ettiği, “Enis Berberoğlu bırakılırsa yürüyüş sonlanacak mı?” sorusunu, Gazeteduvar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’e yöneltti. “Berberoğlu bırakılsa da biz bu yürüyüşü bırakmayacağız çünkü ‘herkes için adalet diyerek başladık’ yürüyüşe” diyen Aksünger, “Tutuklu HDP milletvekilleri için de yürüyoruz” açıklamasında bulundu.

‘DÜŞÜNMESİ GEREKEN İNGİLİZLER’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yürüyüş öncesinde yaptığı açıklamada, “Bütün Türkiye’yi dünyaya duyuracağımız adalet yürüşümüze çağırıyoruz. Bugün burada adalet yürüşünü başlatıyoruz. Hayır bileşenlerini ve adalet arayışında olan herkesi davet ediyoruz” dedi.

Milletvekili Eren Erdem, “Gandhi tuz yürüyüşünü başlatmıştır. Düşünmesi gereken İngilizlerdir” dedi.

‘RABİA’ GERİLİMİ

Yürüyüşün başlamasından bir süre sonra İstanbul yolunun yürüyüş için ayrılan bölümünün karşısındaki refüjden ‘Rabia’ işaretleri yapan bir grupla CHP’liler arasında gerilim yaşandı. Polis gruptan bir kişiyi gözaltına aldı.

MAÇKA PARKI’NDA ‘ADALET NÖBETİ’

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından dün duyurusu yapılan ‘adalet nöbeti’ için Maçka Demokrasi Parkı’nda da polis yığınak yaptı. İçeri girenlerin üzerleri arandı. Parkın içindeki büyük havuz meydanına platform kuruldu. ‘Nöbet’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı yürüyüşün İstanbul’da sona ermesine kadar gece gündüz sürmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.