1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Öğrenciler, Başarılarını Kaymakamla Paylaştı
Ankara´da Arpaçay Rüzgarı

Ankara´da Arpaçay Rüzgarı

Bu yıl Ankara’da ikincisi düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri’nde Arpaçay rüzgarı esti.

A+A-

- Bu yıl Ankara’da ikincisi düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri’nde Arpaçay rüzgarı esti.

Kaymakam Faruk Erdem ve Belediye Başkanı Erçetin Altay katıldığı tanıtım günlerinde Arpaçay her yönüyle ziyaretçilere anlatıldı.

Kültürel değerlerin sergilendiği ve ziyaret edenlerin farklı kültürlerle buluşma fırsatı bulduğu tanıtım günleri boyunca geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ziyaretçi akımına uğrayan Arpaçay standı katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, ünlüler ve işadamları başta olmak üzere Kars’ı merak eden vatandaşlar tarafından ziyaret edilen Arpaçay standını, gurbette yaşayan Karslı ve Arpaçaylılar da bir an olsun boş bırakmadı. Arpaçay standını ziyaret edenlere yöresel lezzetlerden olan kaşar peyniri, çeçil peyniri, bal, Arpaçay ketesi ikram edilirken yorulan ziyaretçiler nostaljik Arpaçay köşesinde dinlenme fırsatı buldu.

Çeşitli kurumların ve özel sektör temsilcilerinin de stand açtığı tanıtım günlerinde Arpaçay Kaymakamlığı Bakır İşlemeciliği genç kızların ve Arpaçaylı kadınların hünerli ellerinden çıkan el emeği göz nuru ürünleriyle ziyaretçileri kendine hayran bıraktı. Etkinlik alanına renk katan Bakır İşlemeciliği’nden alışveriş yapan ziyaretçilerin yanı sıra işadamları, dernekler ve STK'lar da çok sayıda hediyelik sipariş ürün vermesi kursiyer kadınların yüzünü güldürdü.

Standa Arpaçay’a bağlı Koçköy’de dikey tezgahlarda elde boyanmış yünlerle ve yöresel motiflerle üretilen el dokuması halılar da farkı ve zerafetiyle ziyaretçilerden tam not aldı. Yöresel aşıkların misafirler için söylediği türküler ve deyişler ziyaretçileri kendinden geçirdi.

Tanıtım günleri için Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Muğlu'nun koordinatörlüğünde Arpaçay’dan 4 personel daha Ankara'da hazır bulunurken, misafirlere yapılan hizmetlerin yanı sıra ilçe hakkında merak edilen konuklar hakkında bilgilendirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.