Altın Koza’nın Jüri Başkanı Reha Erdem

Altın Koza’nın Jüri Başkanı Reha Erdem

Bu yıl 15-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Altın Koza Film Festivali'nin ulusal yarışma jüri başkanlığını Yönetmen Reha Erdem yürütecek.

A+A-

- Bu yıl 15-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Altın Koza Film Festivali'nin ulusal yarışma jüri başkanlığını Yönetmen Reha Erdem yürütecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 21.'si düzenlenecek Uluslararası Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda jüri başkanlığını ünlü Yönetmen Reha Erdem üstlendi.

Paris VIII Üniversitesi’ndeki Sinema ve Plastik Sanatlar öğreniminin ardından ilk filmi “A Ay”a 1988 yılında imza atan Reha Erdem felsefi yaklaşımı da görsel estetiği kadar kuvvetli bir yönetmen olarak dikkat çekti. 1999 yılına dek sinemaya ara verip, reklam filmleri yapan Reha Erdem, “Kaç Para Kaç” ile yeni kuşağa güçlü bir temsilci olarak katıldı. “Korkuyorum Anne” ile eleştirmenlerin gözdesi olan Erdem art arda gerçekleştirdiği “Beş Vakit”, “Hayat Var”, “Kozmos”, “Jin” ve son olarak “Şarkı Söyleyen Kadınlar” ile gerek ulusal gerek uluslararası film festivallerinde ilgi gördü ve önemli ödüller kazandı. Titiz işçilikleri ve masalsı dünyalarıyla, yönetmenin ana akım sinemadan ve ticari kaygılardan itinayla uzak durduğu bu filmler Reha Erdem’e özgü bir hayran kitlesi oluşturdu.

Bu arada, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması başvuruları ise devam ediyor.

Son başvuru tarihi 1 Ağustos 2014 olarak belirlenen yarışmaların yönetmelikleri ve başvuru formlarına 'altinkozafestivali.org.tr' adresinden ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.