1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Mahmut Alınak Hakkında ‘Kitap Tanıtımı’ Soruşturması
Akyaka’da Öğrencilere Diş Çürümelerine Karşı Flor-vernik Uygulaması Yapıldı

Akyaka’da Öğrencilere Diş Çürümelerine Karşı Flor-vernik Uygulaması Yapıldı

Kars’ın Akyaka İlçesi’nde Anaokulu öğrencilerine diş çürümelerine karşı flor-vernik uygulaması yapıldı.Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun 2014-2017 Stratejik Planı kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim yılı...

A+A-

Kars’ın Akyaka İlçesi’nde Anaokulu öğrencilerine diş çürümelerine karşı flor-vernik uygulaması yapıldı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun 2014-2017 Stratejik Planı kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim yılında 81 ilde ana sınıfı öğrencilerinden başlamak üzere yılda 2 kez flor-vernik uygulamasının başlatılması, öğretmenlere, ebeveynlere, öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimlerinin yapılması ayrıca ağız ve diş sağlığına dair taramaların yapılması programı kapsamında Gazi Mustafa Kemal Anaokulu’nda diş taraması ve flor-vernik uygulaması yapılarak minik öğrenciler bilgilendirildi.

Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz’in ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen’in de katıldığı etkinlik kapsamında Uzm. Diş Hekimi Salih Sağtürk tarafından anaokulu öğrencilerine diş temizliği, diş fırçalama metotları ve diş fırçalamanın ağız ve diş sağlığı içi önemini anlatılarak, uygulamalı eğitim verildi , flor-vernik uygulaması yapıldı.

Yapılan uygulamanın ardından kaymakam İbrahim Cengiz, öğrencilere Sağlık Bakanlığı’nca ücretsiz verilen diş fırçası ve diş macunu dağıtımını yaptı. Anaokulu öğrencileri de kaymakam Cengiz’e yapmış oldukları resimleri hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.