1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Kars Valisi Rahmi Doğan Arpaçay’da
Akyaka’da Asma Köprü Onarıldı

Akyaka’da Asma Köprü Onarıldı

Kars’ın Akyaka İlçesi’nde bulunan Küçükaküzüm ile Büyükaküzüm köylülerin kullandığı asma köprü elden geçirildi.

A+A-

- Kars’ın Akyaka İlçesi’nde bulunan Küçükaküzüm ile Büyükaküzüm köylülerin kullandığı asma köprü elden geçirildi.

Küçükaküzüm köyü ile Büyükaküzüm köylerini birbirine bağlayan asma köprünün çelik halatları üzerindeki tahtalar geçen süre içerinde çürümesiyle birlikte köylülerin can güvenliğini tehlikeye sokan köprü İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu’nun talimatlarıyla yeniden onarılarak köylülerin hizmetine sunuldu.

Küçükaküzüm ile Büyükaküzüm köylerini bir birine bağlayan köprünün öncesinde ve yapıldıktan sonra incelemelerde bulunan kaymakam Uğurlu, köyülülerin bu şekilde köprüyü kullanmalarını kayıtsız kalmalarının söz konusu olmayacağını söyledi.

Kaymakam Osman Uğurlu, “Asma köprü uzun süresi bakımsız kalmış ve çürümüştü. Buna rağmen köylülerimiz can ve mallarını tehlikeye atarak köprüyü kullanıyordu. Geldik köprüyü yerinde gördük. Kısa sürede köprünün onarımı yaptık. Bundan sonra köylülerimiz gönül rahatlığıyla asma köprüyü kullanabilirler” dedi.

Akyaka’da Kars Çayı’nın üzerinde kurulu bulunan ve uzun yıllar köylülere hizmet veren köprünün ağaçları çürümüş ve köylüler tarafından gelişi güzel onarımı yapılmıştı. Köylülerin yoğun olarak kullandığı asma köprüden zaman zaman araçlarda karşı tarafa geçiriliyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.